Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

ПГИИ "Джон Атанасов", град Търговище
21 Февруари, 2016 година

Над 150 млади, будни и нахъсани за промяна умове срещнахме в...Търговище на 20 февруари 2016г.! Да, точно така - Професионална гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов" - град Търговище! Толкова мотивирани и амбицирани се чувстваме – всички в екипа на „Аз мога – тук и сега“, че дори не знаем как да изразим ентусиазма си! Уау! Ние можем - тук и сега!

ПГИИ "Джон Атанасов", град Търговище — Поход на вдъхновителите

Благодарим на Фирдес Рушудова от 1 СОУ "Св. Седмочисленици". Ето и какво написа тя след "Похода на вдъхновителите":
=======================

- Кой може?
- АЗ!
- Къде?
- ТУК!
- Кога?
- СЕГА!

Вървим само НАПРЕД и НАГОРЕ! В живота няма ЗАДНА СКОРОСТ!

Тези думи звучаха на финала на събитието. А началото...?

В ранните часове на почивния съботен ден близо 150 младежи и учители от средните училища в Търговище, сред които и 23 възпитаници на Първа гимназия, преживяхме вълнуващи часове с „Вдъхновителите“ от екипа на „Аз мога тук и сега!“ - Кристалин Чавдаров, Ваня Ананиева, Тодор Колев, Янислав Танков и Константин Рачев. Събрахме се заедно във физкултурния салон на училището домакин ПГИИ „Джон Атанасов“.

Инициативата „Аз мога тук и сега!“ - успешни млади хора, реализирали се в България, безвъзмездно, със собствени средства обикалят из страната и вдъхновяват младежите да творят и да останат в родината ни. Разказват за своя опит, за това кое на тях им е помогнало да успеят:

„ЗДРАВО БАЧКАНЕ, ПОСТОЯНСТВО, АМБИЦИЯ! – сподели с нас Кристалин. Посъветва ни още: „Научете се да казвате „БЛАГОДАРЯ“! Когато сте сгрешили, намерете сили да кажете „ИЗВИНЯВАЙ“! Изричайте смело „ОБИЧАМ ТЕ“ на близките си, за да не ви тежи, когато си отидат! Правете неща, с които да обогатявате вашето CV. Учете сериозно, посещавайте курсове, защитавайте сертификати, включвайте се в стажантски програми, участвайте в състезания и конкурси. Изучавайте чужди езици – поне два. На никого не му пука какви сте – българин, турчин, ром, селянин, гражданин, красив или не... важно е какво имате в главата си и какво можете да правите с ръцете си.

Ваня разказа за пътя си като преподавател в малка стая с една маса, столове и бяла дъска, а днес вече е собственик на Езикови училища „Интелект“. Според нея човек успява и гради кариера само ако обича своята професия. СЕМЕЙСТВОТО за нея е това, което дава смисъл на нещата.

„Не се притеснявайте от неуспеха. Той е само път към себеусъвършенстването. И най-успешните откриватели са имали хиляди неуспешни опити, докато стигнат до великото си творение“ – ни доказа с множество примери Тодор. Програмистът представи много любопитни новости в развитието на технологиите.

Константин е едва на 20 години и е тръгнал от малкото провинциално градче Севлиево. Той е още един пример, че няма невъзможни неща, когато човек вярва и следва мечтите си.

„Мога да отида навсякъде, светът е глобален! Избрах да бъда тук, защото искам свободата да творя, тук са хората и нещата, които обичам!“ – призна Янислав. „Четете книги, те развиват въображението ви. Не спирайте да учите, да търсите, пътувайте, изследвайте, общувайте с хората, от всеки може да научите по нещо, което после да доразвиете. Рискувайте, но премерено. Поставете си цел и се мотивирайте да я постигнете. Вярвайте в себе си.“

„Само стрелките на часовника, който е спрял, показват един и същи час 24 пъти в денонощието. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЧАСОВНИКА ДА СПРЕ!“ – завърши Кристалин.

Петима успешни, позитивно мислещи хора, успяха да ни развеселят, да ни накарат да заработим като едно цяло без дори да се познаваме помежду си, накараха ни да се замислим сериозно. Пробудиха умовете ни, нахъсаха ни за промяна. НИЕ МОЖЕМ - ТУК и СЕГА!

=======================

Усмихнатият основател на "Аз мога - тук и сега", г-н Кристалин Чавдаров по традиция откри деня със своята лекция и продължи с няколко мъдри думи и лични съвети, като сподели че да поискаш прошка и дадеш такава е Божествено. Кристалин закри събитието със следните думи:
"Промяната в която аз вярвам и работя е достоен труд, честност и гордост от това да градиш и развиваш живот тук в България!".

Вдъхновителите взели участие

Младият вдъхновител Константин Рачев разказа за своя собствен житейски и професионален път – от малко градче и училище до студент в столицата, програмист в „Киви Дизайн” и част от организаторите на „Аз мога - тук и сега”.

ИНТЕЛЕКТуалната, усмихната и успяла в професията, семейството си г-жа Ваня Ананиева, сърцето на езикови училища - Интелект ни изненада с това, че лекцията беше само на английски. Смайваща е силата на чуждите езици - "Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа..." - Карл Велики! Г-жа Ананиева разкри тайна, която е ключ към научаването на езици. Безцнни са всички малки, но изключителни "ДА-та!" в живота ни...ще го запомним, благодарим Ви г-жо ИНТЕЛЕКТ!

Създателя на Обекто - Тодор Колев правилно отбеляза, че в България имаме всичко необходимо, за да си вършим добре работата и да бъдем успешни, като също така подчерта, че IT-бизнеса у нас е същинска златна мина, върху която стоим и която трябва да използваме.

Янислав Танков маркетинг специалист, програмист, луд предприемач и...ударно и вдъхновяващо смая с житейската си история младите приятели от град Търговище!

Следваща спирка Държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" - 27 февруари (събота) от 10:00 часа.

Снимки от ПГИИ "Джон Атанасов" град Търговище / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

97 СУ "Братя Миладинови", град София

97 СУ "Братя Миладинови"

21 Ноември, 2017 година

Получихме покана от г-жа Мария Лазарова. Благодарим на цялото ръководство и учителски колектив в лицето на г-жа Е. Манолова директор за това, че не само с думи, а дела инвестирате в бъдещето на нашите…прочети : )

Езикова гимназия "Гео Милев", град Добрич

ЕГ "Гео Милев"

2 Декември, 2013 година

В събота, 30 ноември 2013 г. Вдъхновителите на "Аз мога - тук и сега" посетиха град Толбухин опс :) Добрич! Пред повече от 200 ученици, учители и родители Вдъхновителите разказаха защо са избрали да живеят,…прочети : )

Средно училище "Георги Бенковски", град Пазарджик

СУ "Георги Бенковски"

27 Октомври, 2014 година

Днес 25 октомври, 2014г. да си будител далеч не означава само да четеш умни книги и да познаваш и възхваляваш историята. Преди това означава да си буден – с отворено съзнание за света и готов за действие. Това…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437