Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

91 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 16335 км. и срещнахме повече от 6709 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 0897 / 879 980 0877 / 273 999 0894 / 366 058 sega @ az-moga.bg

"Поход на вдъхновителите" още една от инициативите на голямото семейство - „Аз мога - тук и сега”. Инициативата има една единствена цел - да вдъхновява, мотивира и събужда интереса на учениците (основно), учителите, студентите и... от всички краища на България!

Следващ Поход на вдъхновителите ще се проведе в Младежки дом, град Добрич на 17 Март, 2018 година

ПГИИ "Джон Атанасов", град Търговище
21 Февруари, 2016 година

Над 150 млади, будни и нахъсани за промяна умове срещнахме в...Търговище на 20 февруари 2016г.! Да, точно така - Професионална гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов" - град Търговище! Толкова мотивирани и амбицирани се чувстваме – всички в екипа на „Аз мога – тук и сега“, че дори не знаем как да изразим ентусиазма си! Уау! Ние можем - тук и сега!

ПГИИ "Джон Атанасов", град Търговище — Поход на вдъхновителите

Благодарим на Фирдес Рушудова от 1 СОУ "Св. Седмочисленици". Ето и какво написа тя след "Похода на вдъхновителите":
=======================

- Кой може?
- АЗ!
- Къде?
- ТУК!
- Кога?
- СЕГА!

Вървим само НАПРЕД и НАГОРЕ! В живота няма ЗАДНА СКОРОСТ!

Тези думи звучаха на финала на събитието. А началото...?

В ранните часове на почивния съботен ден близо 150 младежи и учители от средните училища в Търговище, сред които и 23 възпитаници на Първа гимназия, преживяхме вълнуващи часове с „Вдъхновителите“ от екипа на „Аз мога тук и сега!“ - Кристалин Чавдаров, Ваня Ананиева, Тодор Колев, Янислав Танков и Константин Рачев. Събрахме се заедно във физкултурния салон на училището домакин ПГИИ „Джон Атанасов“.

Инициативата „Аз мога тук и сега!“ - успешни млади хора, реализирали се в България, безвъзмездно, със собствени средства обикалят из страната и вдъхновяват младежите да творят и да останат в родината ни. Разказват за своя опит, за това кое на тях им е помогнало да успеят:

„ЗДРАВО БАЧКАНЕ, ПОСТОЯНСТВО, АМБИЦИЯ! – сподели с нас Кристалин. Посъветва ни още: „Научете се да казвате „БЛАГОДАРЯ“! Когато сте сгрешили, намерете сили да кажете „ИЗВИНЯВАЙ“! Изричайте смело „ОБИЧАМ ТЕ“ на близките си, за да не ви тежи, когато си отидат! Правете неща, с които да обогатявате вашето CV. Учете сериозно, посещавайте курсове, защитавайте сертификати, включвайте се в стажантски програми, участвайте в състезания и конкурси. Изучавайте чужди езици – поне два. На никого не му пука какви сте – българин, турчин, ром, селянин, гражданин, красив или не... важно е какво имате в главата си и какво можете да правите с ръцете си.

Ваня разказа за пътя си като преподавател в малка стая с една маса, столове и бяла дъска, а днес вече е собственик на Езикови училища „Интелект“. Според нея човек успява и гради кариера само ако обича своята професия. СЕМЕЙСТВОТО за нея е това, което дава смисъл на нещата.

„Не се притеснявайте от неуспеха. Той е само път към себеусъвършенстването. И най-успешните откриватели са имали хиляди неуспешни опити, докато стигнат до великото си творение“ – ни доказа с множество примери Тодор. Програмистът представи много любопитни новости в развитието на технологиите.

Константин е едва на 20 години и е тръгнал от малкото провинциално градче Севлиево. Той е още един пример, че няма невъзможни неща, когато човек вярва и следва мечтите си.

„Мога да отида навсякъде, светът е глобален! Избрах да бъда тук, защото искам свободата да творя, тук са хората и нещата, които обичам!“ – призна Янислав. „Четете книги, те развиват въображението ви. Не спирайте да учите, да търсите, пътувайте, изследвайте, общувайте с хората, от всеки може да научите по нещо, което после да доразвиете. Рискувайте, но премерено. Поставете си цел и се мотивирайте да я постигнете. Вярвайте в себе си.“

„Само стрелките на часовника, който е спрял, показват един и същи час 24 пъти в денонощието. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЧАСОВНИКА ДА СПРЕ!“ – завърши Кристалин.

Петима успешни, позитивно мислещи хора, успяха да ни развеселят, да ни накарат да заработим като едно цяло без дори да се познаваме помежду си, накараха ни да се замислим сериозно. Пробудиха умовете ни, нахъсаха ни за промяна. НИЕ МОЖЕМ - ТУК и СЕГА!

=======================

Усмихнатият основател на "Аз мога - тук и сега", г-н Кристалин Чавдаров по традиция откри деня със своята лекция и продължи с няколко мъдри думи и лични съвети, като сподели че да поискаш прошка и дадеш такава е Божествено. Кристалин закри събитието със следните думи:
"Промяната в която аз вярвам и работя е достоен труд, честност и гордост от това да градиш и развиваш живот тук в България!".

Младият вдъхновител Константин Рачев разказа за своя собствен житейски и професионален път – от малко градче и училище до студент в столицата, програмист в „Киви Дизайн” и част от организаторите на „Аз мога - тук и сега”.

ИНТЕЛЕКТуалната, усмихната и успяла в професията, семейството си г-жа Ваня Ананиева, сърцето на езикови училища - Интелект ни изненада с това, че лекцията беше само на английски. Смайваща е силата на чуждите езици - "Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа..." - Карл Велики! Г-жа Ананиева разкри тайна, която е ключ към научаването на езици. Безцнни са всички малки, но изключителни "ДА-та!" в живота ни...ще го запомним, благодарим Ви г-жо ИНТЕЛЕКТ!

Създателя на Обекто - Тодор Колев правилно отбеляза, че в България имаме всичко необходимо, за да си вършим добре работата и да бъдем успешни, като също така подчерта, че IT-бизнеса у нас е същинска златна мина, върху която стоим и която трябва да използваме.

Янислав Танков маркетинг специалист, програмист, луд предприемач и...ударно и вдъхновяващо смая с житейската си история младите приятели от град Търговище!

Следваща спирка Държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" - 27 февруари (събота) от 10:00 часа.

Снимки от ПГИИ "Джон Атанасов" град Търговище / всички снимки

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов", град Сопот

ПГ "Ген. Владимир Заимов"

На 15 ноември 2014 година, по традиция в събота се проведе поредният Поход на вдъхновителите от „Аз мога - тук и сега”. Най-сетне сме в града на Вазов, дългоочаквана среща... Този път вдъхновителите Кристалин…прочети : )

17 Ноември, 2014 година
Професионална гимназия "Велизар Пеев", град Своге

ПГ "Велизар Пеев"

Искащи и можещи, вчера /7.02/, събота, стартирахме с първия за годината Поход на вдъхновителите! Той се случи в най-„сладкия” български град – Своге, в ПГ „Велизар Пеев”. Напомняме, че през 2013 година…прочети : )

8 Февруари, 2015 година
125 СУ "Боян Пенев", град София

125 СУ "Боян Пенев"

Отдавна не се бяхме срещали с ученици от София. Извънредната, вдъхновяваща и специална среща днес с учениците на 125. СОУ "Проф. Боян Пенев" с изучаване на чужди езици ще остане в сърцата ни! Над 200 млади,…прочети : )

16 Март, 2016 година

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

Заедно сме в промяната от самото начало

kristalin chavdarov
spa devin super hosting

Благодарим Ви! Всички инициативи на „Аз мога - тук и сега”, от възникването им като идея (2010 г.) до ежедневното им поддържане, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от водещите, най-големите и най-коректните в своя бранш компании и приятели. Вие ни давате сила и увереност, за да продължаваме нашата борба, а именно развиване, мотивиране и инвестиране в нашето общо бъдеще, т.е. в нашите деца!

 • Киви Дизайн
  организатор
 • BGsite
  основен партньор
 • alkazar design
  основен партньор
 • slides
  част от az-moga.bg
 • Izpiti
  част от az-moga.bg
 • isa
  строителна дивизия
 • обединен холдинг демир
  корпоративна група
 • private lawyer sofia
  важен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  правни услуги
 • JobTiger - HR компания и кариерен сайт
  важен партньор
 • seom
  важен партньор
 • BB-TeaBB-Team е българска компания, предлагаща хранителни програми, силово-кондиционни тренировки и консултации.
  здравен партньор
 • Musala Soft
  Musala Soft
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  aktiengesellschaft
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • softuni
  образование
 • Международна награда на херцога на Единбург
  образование
 • Web Direct
  основен партньор
 • Pragmatic LLC: Курсове по Програмиране
  партньор
 • itraining
  основен партньор
 • The Business Institute предоставя казусно-ориентирано развитие на бизнес умения. Организира бизнес обучения под формата на работилници
  бизнес обучения
 • 1000 stipendii
  партньор
 • programista
  партньор