Поход на вдъхновителите

108 ежедневно успяващи българи, 37 населени места, похода, Над > 18711 км. и срещнахме повече от 7619 ученици, учители...

Професионална гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов", град Търговище
20 Февруари, 2016 година

Над 150 млади, будни и нахъсани за промяна умове срещнахме в...Търговище на 20 февруари 2016г.! Да, точно така - Професионална гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов" - град Търговище! Толкова мотивирани и амбицирани се чувстваме – всички в екипа на „Аз мога – тук и сега“, че дори не знаем как да изразим ентусиазма си! Уау! Ние можем - тук и сега!

Професионална гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов", град Търговище — Поход на вдъхновителите

Благодарим на Фирдес Рушудова от 1 СОУ "Св. Седмочисленици". Ето и какво написа тя след "Похода на вдъхновителите":
=======================

- Кой може?
- АЗ!
- Къде?
- ТУК!
- Кога?
- СЕГА!

Вървим само НАПРЕД и НАГОРЕ! В живота няма ЗАДНА СКОРОСТ!

Тези думи звучаха на финала на събитието. А началото...?

В ранните часове на почивния съботен ден близо 150 младежи и учители от средните училища в Търговище, сред които и 23 възпитаници на Първа гимназия, преживяхме вълнуващи часове с „Вдъхновителите“ от екипа на „Аз мога тук и сега!“ - Кристалин Чавдаров, Ваня Ананиева, Тодор Колев, Янислав Танков и Константин Рачев. Събрахме се заедно във физкултурния салон на училището домакин ПГИИ „Джон Атанасов“.

Инициативата „Аз мога тук и сега!“ - успешни млади хора, реализирали се в България, безвъзмездно, със собствени средства обикалят из страната и вдъхновяват младежите да творят и да останат в родината ни. Разказват за своя опит, за това кое на тях им е помогнало да успеят:

„ЗДРАВО БАЧКАНЕ, ПОСТОЯНСТВО, АМБИЦИЯ! – сподели с нас Кристалин. Посъветва ни още: „Научете се да казвате „БЛАГОДАРЯ“! Когато сте сгрешили, намерете сили да кажете „ИЗВИНЯВАЙ“! Изричайте смело „ОБИЧАМ ТЕ“ на близките си, за да не ви тежи, когато си отидат! Правете неща, с които да обогатявате вашето CV. Учете сериозно, посещавайте курсове, защитавайте сертификати, включвайте се в стажантски програми, участвайте в състезания и конкурси. Изучавайте чужди езици – поне два. На никого не му пука какви сте – българин, турчин, ром, селянин, гражданин, красив или не... важно е какво имате в главата си и какво можете да правите с ръцете си.

Ваня разказа за пътя си като преподавател в малка стая с една маса, столове и бяла дъска, а днес вече е собственик на Езикови училища „Интелект“. Според нея човек успява и гради кариера само ако обича своята професия. СЕМЕЙСТВОТО за нея е това, което дава смисъл на нещата.

„Не се притеснявайте от неуспеха. Той е само път към себеусъвършенстването. И най-успешните откриватели са имали хиляди неуспешни опити, докато стигнат до великото си творение“ – ни доказа с множество примери Тодор. Програмистът представи много любопитни новости в развитието на технологиите.

Константин е едва на 20 години и е тръгнал от малкото провинциално градче Севлиево. Той е още един пример, че няма невъзможни неща, когато човек вярва и следва мечтите си.

„Мога да отида навсякъде, светът е глобален! Избрах да бъда тук, защото искам свободата да творя, тук са хората и нещата, които обичам!“ – призна Янислав. „Четете книги, те развиват въображението ви. Не спирайте да учите, да търсите, пътувайте, изследвайте, общувайте с хората, от всеки може да научите по нещо, което после да доразвиете. Рискувайте, но премерено. Поставете си цел и се мотивирайте да я постигнете. Вярвайте в себе си.“

„Само стрелките на часовника, който е спрял, показват един и същи час 24 пъти в денонощието. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЧАСОВНИКА ДА СПРЕ!“ – завърши Кристалин.

Петима успешни, позитивно мислещи хора, успяха да ни развеселят, да ни накарат да заработим като едно цяло без дори да се познаваме помежду си, накараха ни да се замислим сериозно. Пробудиха умовете ни, нахъсаха ни за промяна. НИЕ МОЖЕМ - ТУК и СЕГА!

=======================

Усмихнатият основател на "Аз мога - тук и сега", г-н Кристалин Чавдаров по традиция откри деня със своята лекция и продължи с няколко мъдри думи и лични съвети, като сподели че да поискаш прошка и дадеш такава е Божествено. Кристалин закри събитието със следните думи:
"Промяната в която аз вярвам и работя е достоен труд, честност и гордост от това да градиш и развиваш живот тук в България!".

Младият вдъхновител Константин Рачев разказа за своя собствен житейски и професионален път – от малко градче и училище до студент в столицата, програмист в „Киви Дизайн” и част от организаторите на „Аз мога - тук и сега”.

ИНТЕЛЕКТуалната, усмихната и успяла в професията, семейството си г-жа Ваня Ананиева, сърцето на езикови училища - Интелект ни изненада с това, че лекцията беше само на английски. Смайваща е силата на чуждите езици - "Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа..." - Карл Велики! Г-жа Ананиева разкри тайна, която е ключ към научаването на езици. Безцнни са всички малки, но изключителни "ДА-та!" в живота ни...ще го запомним, благодарим Ви г-жо ИНТЕЛЕКТ!

Създателя на Обекто - Тодор Колев правилно отбеляза, че в България имаме всичко необходимо, за да си вършим добре работата и да бъдем успешни, като също така подчерта, че IT-бизнеса у нас е същинска златна мина, върху която стоим и която трябва да използваме.

Янислав Танков маркетинг специалист, програмист, луд предприемач и...ударно и вдъхновяващо смая с житейската си история младите приятели от град Търговище!

Следваща спирка Държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" - 27 февруари (събота) от 10:00 часа.

Снимки от ПГИИ "Джон Атанасов" град Търговище / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr
ПГИТМТ

ПГИТМТ

10 Март, 2018 година

Сърдечно благодарим за тази емоционална среща! Нашата мотивация е неспирна и захранваща се от учители, като г-жа Стоянка Добрева - старши учител по ИТ и икономическа информатика в Професионална гимназия по индустриални…прочети с усмивка :-]

ПГЕЕ "Апостол Арнаудов"

ПГЕЕ "Апостол Арнаудов"

24 Ноември, 2017 година

Дойдохме в Русе с хъс и мотивация да вдъхновяваме. Но се оказа, че желаещите и мотивираните тук са толкова много, че не можахме да ги обхванем наведнъж и ни се наложи да организираме втора група. Благодарим! Благодарим за…прочети с усмивка :-]

125 СУ "Боян Пенев"

125 СУ "Боян Пенев"

16 Март, 2016 година

Отдавна не се бяхме срещали с ученици от София. Извънредната, вдъхновяваща и специална среща днес с учениците на 125. СОУ "Проф. Боян Пенев" с изучаване на чужди езици ще остане в сърцата ни! Над 200 млади, красиви и амбициозни…прочети с усмивка :-]

СУ "Козма Тричков"

СУ "Козма Тричков"

13 Ноември, 2013 година

На 9 ноември 2013 година, СОУ „Козма Тричков” в гр. Враца събра на едно място ученици, учители и техните вдъхновители. Още в ранните часове на съботния ден будителите от „Аз мога – тук и сега” разпалиха страстта на пълната…прочети с усмивка :-]

ПГЕЕ "М. В. Ломоносов"

ПГЕЕ "М. В. Ломоносов"

29 Октомври, 2016 година

Защото всичко е въпрос на желание и никакво губене на време. Нещата се случват тук и сега и дали ще можем да ги използваме в наша полза, зависи само и единствено от нас! Благодари на г-жа Габриела Чотова - учител по ИТ,…прочети с усмивка :-]

ПМГ "Проф. Емануил Иванов"

ПМГ "Проф. Емануил Иванов"

30 Ноември, 2022 година

Поканата получихме лично от г-жа Снежана Николова, директор на елитната профилирана гимназия "Яне Сандански". Вълнението в екипа ни е неописуемо, защото нашето гостуване е част от събитията отбелязващи 80 години просвета,…прочети с усмивка :-]

НПМГ "Акад. Любомир Чакалов"

НПМГ "Акад. Любомир Чакалов"

20 Декември, 2016 година

На 20 декември "Походът на вдъхновителите" се случи не къде да е, а там от където тръгна идеята - НПМГ "Акад. Любомир Чакалов". Благодарим на г-жа Нели Георгиева! С удоволствие се изправихме пред пълната зала с ученици от…прочети с усмивка :-]

Национална Априловска гимназия

Национална Априловска гимназия

15 Октомври, 2016 година

На 15 октомври (събота) от 10:00 часа "Походът на вдъхновителите" се случи не къде да е, а в родният град на Рачо Ковача, Иван Калпазанов, Васил Априлов и... Домакин на събитието е най-елитното школо у нас, а именно Национална…прочети с усмивка :-]

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят

основател на аз мога - тук и сега
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите „Аз мога - тук и сега” от възникването през 2010 година до днес се осъществяват, чрез единение от съмишленици. Различни физически и юридически лица обединени в сдружение с нестопанска цел в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а с постоянство!


  • Киви Дизайн
    ю. лице орг. изп.
  • bg site fondacia
    основен партньор
  • Изпити.нет - Българският образователен портал
    част от az-moga.bg
  • gdbop
    генерален партньор
  • private lawyer sofia
    основен партньор
  • адвокатско дружество димитрова и стайкова
    важен партньор
  • светлин наков
    Светлин Наков
  • американски университет
    АУБ
  • Обяви за работа - JobTiger - HR компания и кариерен сайт
    обяви за бъдеще
  • Хостинг, домейни, виртуални и наети сървъри, SSL сертификати - за бързи сайтове с 24/7 поддръжка, 360° защита, ежедневен backup и още безплатни екстри!
    Драгомир Желев
  • Ruslan Leteyski
    Руслан Летейски
  • глобален лидер в предоставянето на професионални ИТ, инженерни и здравни решения. С повече от 20 години опит, организацията има офиси в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия.
    IT аутсорсинг
  • We build next generation IT solutions for impactful organisations
    Musala Soft
  • Името ни въплъщава целия творчески спектър на една арка, която води напред амбициозните и талантливи бъдещи професионалисти. Арка, която се издига още по-високо.
    game development
  • Курсове и уроци по програмиране - Софтуерен университе
    SoftUni
  • CodeIT е един от първите частни конкурси по състезателно програмиране в света.
    CodeIT
  • mail bg
    първата е-поща
  • млади лидери
    новини за лидери
  • стани партньор на аз мога - тук и сега
    станете партньор...

Държавни институции партньори

Нашите Инициативи

IT Състезание от 2011
SUPERлятна Академия от 2012
Поход на вдъхновителите от 2013
Състезание по чужди езици от 2015 allУМНИ.клуб от 2019

Социални мрежи

az-moga.bg DISCORD
Facebook страница
Група facebook
Flickr снимки
Youtube видео
Instagram официален

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
МОЛ: г-н Кристалин Чавдаров
град София п.к. 1000
ул. "Г. Бенковски" № 37
02-44-84-0-84
089 / 2426666
sega [@] az-moga.bg

Банкови реквизити

IBAN: BG42ESPY40040073673701
SWIFT/BIC: ESPYBGS1
Банка: ЦКБ / Изипей