Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

Средно училище "Козма Тричков", град Враца
13 Ноември, 2013 година

На 9 ноември 2013 година, СОУ „Козма Тричков” в гр. Враца събра на едно място ученици, учители и техните вдъхновители. Още в ранните часове на съботния ден будителите от „Аз мога – тук и сега” разпалиха страстта на пълната зала, като споделиха своя опит и знания.

Училището приюти както минали участници в състезанието и академията, така и настоящи ентусиасти, готови да натрупат познания и премерят сили със своите връстници.

Средно училище "Козма Тричков", град Враца — Поход на вдъхновителите

Под формата на презентации и отворени дискусии експертите разказаха защо и как учениците могат да се гмурнат в дълбините на IT индустрията, колко е хубаво да си специалист в дадена област и защо трябва да намериш сечението между твоята страст и най-бързо развиващата се сфера.

Старт на словоборството даде Никола Вълчанов – преподавател в пловдивския университет. Той разказа пред аудиторията как въпреки негативизма в нашата народопсихилогия, има хора, които успяват да внесат промяната и да подкрепят децата в България.

Следващата словоохотлива крачка направи Петър Шарков. Съоснователят на MindMapping показа на учениците защо е нужно да разберат как техният мозък работи и защо трябва да подобрим качеството на задачите, които изпълняваме всеки ден.

Съоснователят на SuperHosting.BG Любомир Русанов доказа на учениците, че успехът не е лесен, но постижим. Той разказа на бъдещите таланти защо IТ брашнът е проспериращ и по какъв начин те могат да създават успешни проекти и да печелят от това, което обичат да правят.

Вдъхновителите взели участие

Интересни съвети и практики даде уеб дизайнерът Калоян Петров. Младият експерт потопи публиката в света на изкуството, преплетено с нелеките „кодови” задачи. Петров сподели, че когато човек има достатъчно кураж да не се откаже при първите появили се трудност, той всъщност прави най-голяма крачка в живота си.

Черешката на тортата от презентации постави Катя Тодорова, MEmotion. Маркетинговият специалист впечатли присъстващите с креативна презентация и показа как човек може да успее, без да спира да се забавлява и жертва най-хубавите си години.

Част от вдъхновителите бяха също и Петър Делчев (Mail.BG), Ралица Гребенарова (Start It Smart), както и младият талант Ставри Георгиев. За пореден път групата от лектори сподели своя опит, подплатен с множество примери и креативни съвети. Подаде ръка и подготви българската почва за нова сеитба.

Разбира се, няма как да споменем и основателя на „Аз мога – тук и сега” Кристалин Чавдаров. Човекът, който не спира да доказва, че нито липсват таланти в България, нито хора, които да им помагат.

А ти можеш ли „тук и сега“?

Снимки от СУ "Козма Тричков" град Враца / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Национална Априловска гимназия, град Габрово

Национална Априловска гимназия

15 Октомври, 2016 година

На 15 октомври (събота) от 10:00 часа "Походът на вдъхновителите" се случи не къде да е, а в родният град на Рачо Ковача, Иван Калпазанов, Васил Априлов и... Домакин на събитието е най-елитното школо у…прочети : )

Средно училище "Христо Ботев", град Айтос

СУ "Христо Ботев"

25 Март, 2015 година

Когато вдъхновението ти е по-силно от всичко около теб, умора не усещаш, а време за почивка не ти е нужно, тъй като работата е удоволствие. Така се чувстваме и ние от „Аз мога – тук и сега”, когато поемаме…прочети : )

Професионална гимназия "Велизар Пеев", град Своге

ПГ "Велизар Пеев"

8 Февруари, 2015 година

Искащи и можещи, вчера /7.02/, събота, стартирахме с първия за годината Поход на вдъхновителите! Той се случи в най-„сладкия” български град – Своге, в ПГ „Велизар Пеев”. Напомняме, че през 2013 година…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437