Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

Природо-математическа гимназия "Христо Смирненски", град Перник
8 Март, 2015 година

Нали знаете, че Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега” нищо не ги плаши, включително и обилният снеговалеж, който се сипе над страната вече толкова време!

Тази събота, в навечерието на прекрасния празник на дамите 8 март, посетихме град Перник и всички амбициозни, будни и нетърпеливи за знания ученици и техните прекрасни ръководители/учители!

Природо-математическа гимназия "Христо Смирненски", град Перник — Поход на вдъхновителите

Вдъхновителите в лицата на Кристалин Чавдаров, Константин Рачев, Георги Николаев, Лазар Радков, Наталия Такова, Майк Рам и Любо Стоянов бяха посветили съботата си на това да изнесат лекции пред ученици от 8 до 12 клас за това как да бъдат успешни в професионалната сфера, която си изберат.

Вдъхновителите взели участие

Георги Николаев разказа своята история на това как можеш да изградиш успешен бизнес и да работиш за себе си още преди 30 години, Лазар Радков сподели колко е важно да се храним здравословно и че животът на ИТ-тата минава на стол без движения и това уврежда нашето здраве. Той показа и няколко упражнения, които всеки може лесно да изпълнява и да е спокоен, че прави нещо за тялото си. Също така напомни колко е важно да се пие много вода, за да не се дехидратираме. Освен това разказа неговата лична история как от болнаво дете се е превърнал в инструктор по спорт и здравословен начин на живот.

Специален гост бе Наталия Такова, която е учила в училището, домакин на похода. Наталия разказа за себе си, за голямата ѝ мечта да е журналист в „Космополитън”, за университета, живота и важните хора в него. Наталия завърши своята мотивираща лекция с призива..."защото можем тук и сега!". Вярваме в думите ѝ и за това продължаваме, защото можем и при това заедно!

Майк Рам също сподели за голямата му детска мечта да стане актьор, но уви, родителите му го записали в МГ, където пък е станал брилянтен математик. Печелил е състезания като ученик, а после е продължил с информатика в СУ. 13 години кариера като програмист, а после и project manager, а сега почти се е завърнал към любовта си, като е създал собствена компания, която се занимава с преподаване на презентационни умения и речи пред аудитория - освен, че разказа за личния си живот даде и няколко съвета как да се държим пред аудитория.

Любо Стоянов - млад предприемач, разказа за страстта си да организира нестандартни събития. Говори и за това, че всеки млад човек трябва да има отговорност и желание да промени поне едно нещо около него - така даваме пример на останалите и заедно ще променим нашата среда, държава и нация. Любо харесва зимните спортове и препоръчва всеки млад човек да има любим спорт и лично време, в което да отпуска парата, да тренира и ще усети как ще се почувства по-добре.

Кристалин Чавдаров откри и закри деня с неговите мотивиращи думи как всичко е във ваши ръце – успехът, щастието, любовта и радостта. Ако сами не се борим, няма кой да се пребори вместо нас.

Въпреки обилният сняг, имаше стабилно присъствие и пълна зала за лекциите на Вдъхновителите от „Аз мога – тук и сега”. Специални благодарности искаме да отправим ьорганизаторката г-жа Мариана Живкова, учител по ИТ и информатика в ПМГ. Тя не е само учител, но и будител и истински визионер! Щастливи сме, когато срещаме хора като нея.

Снимки от ПМГ "Христо Смирненски" град Перник / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

125 СУ "Боян Пенев", град София

125 СУ "Боян Пенев"

16 Март, 2016 година

Отдавна не се бяхме срещали с ученици от София. Извънредната, вдъхновяваща и специална среща днес с учениците на 125. СОУ "Проф. Боян Пенев" с изучаване на чужди езици ще остане в сърцата ни! Над 200 млади,…прочети : )

Средно училище "Васил Левски", град Ветово

СУ "Васил Левски"

15 Март, 2015 година

Приятели, искаме да ви споделим за прекрасния петък 13, който имахме! Както ви казахме по-рано, бяхме поканени на извънреден поход в град Ветово. По път за Похода на Вдъхновителите в Русе, се отбихме в…прочети : )

Средно училище "Христо Проданов", град Карлово

СУ "Христо Проданов"

24 Февруари, 2018 година

Уважаема г-жо Минева, скъпо и всеотдайно ръководство, ние от „Аз мога - тук и сега” сме горди, че ни направихте част от един празник, огромен празник не само на Вашето училище, а свободната и безкрайната…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437