Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

Средно училище "Христо Ботев", град Айтос
25 Март, 2015 година

Когато вдъхновението ти е по-силно от всичко около теб, умора не усещаш, а време за почивка не ти е нужно, тъй като работата е удоволствие.

Така се чувстваме и ние от „Аз мога – тук и сега”, когато поемаме на път към поредния град и училище, които са ни поканили. Кръстосваме страната надлъж и на шир, за да носим усмивки, полезни знания и да допринасяме за израстване на по-силни, амбициозни и уверени в себе си млади хора.

Средно училище "Христо Ботев", град Айтос — Поход на вдъхновителите

Така през отминалата събота бяхме в град Айтос, в СОУ „Христо Ботев” за, което благодарим на г-жа Пенка Кирязова - директор! Там се срещнахме с едни от най-милите, усмихнати и умни детски лица, които сме виждали в скоро време.

Всички с нетърпение очакваха отворените (и напълно безплатни, както всички инициативи под шапката на "Аз мога - тук и сега") лекции и дискусии на Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега”.

Вдъхновителите взели участие

От всички изнесени лекции – на Кристалин Чавдаров, Явор Сяров, Георги Балджев, Константин Рачев и Мартин Петков, нека започнем с тази на Иво Илиев!

Той направи един интерсен експеримент, с който обясни нагледно какво е да си маркетинг специалист, а именно – опита се да продаде химикалка :) За да пресъздадем по-лесно случилото се, ще споделим какво напиша самият Илиев в профила си във фейсбук:


По време на "Аз мога - тук и сега" направихме един експеримент, който ще видите в края на "Вълкът от Уолстрийт", където Белфорд, по време на свой семинар, подава химикалка на хора от публиката с молбата "Продай ми тази химикалка!".

Продажбата се обвързва с настъпилата нужда от страна на клиента, и защото нуждата трябва да бъде предизвикана - втълпява му се идея, която бързо може да възприеме:

- Ще запишеш ли нещо важно, което имам да ти кажа?
- Да
- Как ще го направиш без химикалка? Ето ти една на добра цена!
(някой размисли по темата: http://ivosiliev.com/?p=2723)

В този експеримент вложихме търсенето на добавена стойност за клиента и продавача, дългосрочно емоционално обвързване при покупката и разбира се - въпросната продажба по нужда.

В този случай след като му продадем химикалката веднага предлагаме лист хартия, обяснявайки, че в него има възможност да запише своите нови знания. Тази възможност е ограничена в рамките на листа хартия, но когато той се изчерпа - ние сме насреща да му помогнем, продавайки му нов лист в бъдеще.

Освен, че експериментът беше много забавен за всички, той показва доста неща. Например, че в съвременните пазарни ниши ние успяваме да продаваме успешно не само с убеждение, но и давайки конкретни решения на конкретни проблеми в хода на покупката. Също така - в момента на продажбата може да предизвикате още продажби, да потърсите последваща лоялност в клиента и така да диверсифицирате доста финансови рискове. Не на последно място - трябва да сте убедени, че този, който стои срещу вас НЕ Е ваш клиент - така мозъкът ви ще се настрои да мисли за предизвикателството да го превърнете в такъв. Това изисква да сте убедени в предимствата за него на това, което искате да му продадете.

След експеримента споделих нещо от личен опит - лектори като Белфорд, както и като един от любимците ми, Гари Вайнерчук, са хора, които макар да говорят за продажби, не са продавачи. Тяхната сила е в това да успяват да откриват наистина добрите продавачи - да разкриват талантите на хората, да ги мотивират да развиват тези таланти и от това да печелят всички. Много е важно родителите, учителите и обкръжението на тези млади хора, ученици и студенти, да търсят талантите в тях и да им помагат за развитието на точно тези таланти. Така всички ще печелят. Какво мислите вие по тези теми?


От останалите лектори Явор Сяров разказа за иновативния проект за поръчване на мебели онлайн, който е разработил, както и интересни случки с поука от личния си и творческия живот

Георги Балджиев също даде своите съвети за успешен професионален старт на учениците, Константин Рачев разказа какво е да си програмист и как е започнал работа веднага след завършване на гимназия, благодарение на успешното си представяне на Състезанията и Академиите на „Аз мога – тук и сега”.

Кристалин Чавдаров по традиция откри и закри лекторския ден със своите надъхващи думи как съдбата, щастието и успехите ни са в нашите собствени ръце.

С радост си спомняме за съботата, прекарана в Айтос и СОУ „Христо Ботев”, но сега гледаме напред!

Снимки от СУ "Христо Ботев" град Айтос / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Средно училище "Христо Ботев", с. Горна Малина

СУ "Христо Ботев"

1 Декември, 2017 година

С огромно вълнение приехме поканата да гостуваме на школо с над 150 години история, с перфектна материално-техническа база и очевидно ръководство и екип работещ за бъдещето, а именно за нашите деца! "...…прочети : )

Профилирана Гимназия "Яне Сандански", град Сандански

ПГ "Яне Сандански"

24 Март, 2018 година

Поканата получихме лично от г-жа Снежана Николова, директор на елитната профилирана гимназия "Яне Сандански". Вълнението в екипа ни е неописуемо, защото нашето гостуване е част от събитията отбелязващи…прочети : )

Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", град Враца

ПМГ "Акад. Иван Ценов"

26 Февруари, 2015 година

От началото на годината до сега, че и занапред, Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега“ не знаят покой! С широки усмивки на лица и добри сърца всяка събота те посещават по едно училище в определен български…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437