Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

91 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 16335 км. и срещнахме повече от 6709 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 0897 / 879 980 0877 / 273 999 0894 / 366 058 sega @ az-moga.bg

"Поход на вдъхновителите" още една от инициативите на голямото семейство - „Аз мога - тук и сега”. Инициативата има една единствена цел - да вдъхновява, мотивира и събужда интереса на учениците (основно), учителите, студентите и... от всички краища на България!

Следващ Поход на вдъхновителите ще се проведе в Младежки дом, град Добрич на 17 Март, 2018 година

Средно училище "Христо Ботев", град Айтос
25 Март, 2015 година

Когато вдъхновението ти е по-силно от всичко около теб, умора не усещаш, а време за почивка не ти е нужно, тъй като работата е удоволствие.

Така се чувстваме и ние от „Аз мога – тук и сега”, когато поемаме на път към поредния град и училище, които са ни поканили. Кръстосваме страната надлъж и на шир, за да носим усмивки, полезни знания и да допринасяме за израстване на по-силни, амбициозни и уверени в себе си млади хора.

Средно училище "Христо Ботев", град Айтос — Поход на вдъхновителите

Така през отминалата събота бяхме в град Айтос, в СОУ „Христо Ботев” за, което благодарим на г-жа Пенка Кирязова - директор! Там се срещнахме с едни от най-милите, усмихнати и умни детски лица, които сме виждали в скоро време.

Всички с нетърпение очакваха отворените (и напълно безплатни, както всички инициативи под шапката на "Аз мога - тук и сега") лекции и дискусии на Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега”.

От всички изнесени лекции – на Кристалин Чавдаров, Явор Сяров, Георги Балджев, Константин Рачев и Мартин Петков, нека започнем с тази на Иво Илиев!

Той направи един интерсен експеримент, с който обясни нагледно какво е да си маркетинг специалист, а именно – опита се да продаде химикалка :) За да пресъздадем по-лесно случилото се, ще споделим какво напиша самият Илиев в профила си във фейсбук:


По време на "Аз мога - тук и сега" направихме един експеримент, който ще видите в края на "Вълкът от Уолстрийт", където Белфорд, по време на свой семинар, подава химикалка на хора от публиката с молбата "Продай ми тази химикалка!".

Продажбата се обвързва с настъпилата нужда от страна на клиента, и защото нуждата трябва да бъде предизвикана - втълпява му се идея, която бързо може да възприеме:

- Ще запишеш ли нещо важно, което имам да ти кажа?
- Да
- Как ще го направиш без химикалка? Ето ти една на добра цена!
(някой размисли по темата: http://ivosiliev.com/?p=2723)

В този експеримент вложихме търсенето на добавена стойност за клиента и продавача, дългосрочно емоционално обвързване при покупката и разбира се - въпросната продажба по нужда.

В този случай след като му продадем химикалката веднага предлагаме лист хартия, обяснявайки, че в него има възможност да запише своите нови знания. Тази възможност е ограничена в рамките на листа хартия, но когато той се изчерпа - ние сме насреща да му помогнем, продавайки му нов лист в бъдеще.

Освен, че експериментът беше много забавен за всички, той показва доста неща. Например, че в съвременните пазарни ниши ние успяваме да продаваме успешно не само с убеждение, но и давайки конкретни решения на конкретни проблеми в хода на покупката. Също така - в момента на продажбата може да предизвикате още продажби, да потърсите последваща лоялност в клиента и така да диверсифицирате доста финансови рискове. Не на последно място - трябва да сте убедени, че този, който стои срещу вас НЕ Е ваш клиент - така мозъкът ви ще се настрои да мисли за предизвикателството да го превърнете в такъв. Това изисква да сте убедени в предимствата за него на това, което искате да му продадете.

След експеримента споделих нещо от личен опит - лектори като Белфорд, както и като един от любимците ми, Гари Вайнерчук, са хора, които макар да говорят за продажби, не са продавачи. Тяхната сила е в това да успяват да откриват наистина добрите продавачи - да разкриват талантите на хората, да ги мотивират да развиват тези таланти и от това да печелят всички. Много е важно родителите, учителите и обкръжението на тези млади хора, ученици и студенти, да търсят талантите в тях и да им помагат за развитието на точно тези таланти. Така всички ще печелят. Какво мислите вие по тези теми?


От останалите лектори Явор Сяров разказа за иновативния проект за поръчване на мебели онлайн, който е разработил, както и интересни случки с поука от личния си и творческия живот

Георги Балджиев също даде своите съвети за успешен професионален старт на учениците, Константин Рачев разказа какво е да си програмист и как е започнал работа веднага след завършване на гимназия, благодарение на успешното си представяне на Състезанията и Академиите на „Аз мога – тук и сега”.

Кристалин Чавдаров по традиция откри и закри лекторския ден със своите надъхващи думи как съдбата, щастието и успехите ни са в нашите собствени ръце.

С радост си спомняме за съботата, прекарана в Айтос и СОУ „Христо Ботев”, но сега гледаме напред!

Снимки от СУ "Христо Ботев" град Айтос / всички снимки

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Средно училище "Христо Ботев", град Ихтиман

СУ "Христо Ботев"

Тази събота – 6.12.2014 г., на един от най-големите български празници – Никулден, се проведе последния Поход на вдъхновителите за годината! Той бе и юбилеен 10-ти поред :) В 10 ч. сутринта Вдъхновителите…прочети : )

9 Декември, 2014 година
Природо-математическа гимназия "Яне Сандански", град Гоце Делчев

ПМГ "Яне Сандански"

В събота повечето хора обичат да спят до късно, да се излежават в леглото и да мързелуват. Повечето хора обаче не са всички и към тях не се причисляват успелите, можещите и проактивните. Точно от последния…прочети : )

20 Октомври, 2014 година
"Интерпред", град София

"Интерпред"

Тази събота – 28 март, се проведе изключително специален Поход на вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега”! Този път не обикаляхме надлъж и на шир страната, а решихме останем в града, който расте, но не…прочети : )

2 Април, 2015 година

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

Заедно сме в промяната от самото начало

kristalin chavdarov
spa devin super hosting

Благодарим Ви! Всички инициативи на „Аз мога - тук и сега”, от възникването им като идея (2010 г.) до ежедневното им поддържане, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от водещите, най-големите и най-коректните в своя бранш компании и приятели. Вие ни давате сила и увереност, за да продължаваме нашата борба, а именно развиване, мотивиране и инвестиране в нашето общо бъдеще, т.е. в нашите деца!

 • Киви Дизайн
  организатор
 • BGsite
  основен партньор
 • alkazar design
  основен партньор
 • slides
  част от az-moga.bg
 • Izpiti
  част от az-moga.bg
 • isa
  строителна дивизия
 • обединен холдинг демир
  корпоративна група
 • private lawyer sofia
  важен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  правни услуги
 • JobTiger - HR компания и кариерен сайт
  важен партньор
 • seom
  важен партньор
 • BB-TeaBB-Team е българска компания, предлагаща хранителни програми, силово-кондиционни тренировки и консултации.
  здравен партньор
 • Musala Soft
  Musala Soft
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  aktiengesellschaft
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • softuni
  образование
 • Международна награда на херцога на Единбург
  образование
 • Web Direct
  основен партньор
 • Pragmatic LLC: Курсове по Програмиране
  партньор
 • itraining
  основен партньор
 • The Business Institute предоставя казусно-ориентирано развитие на бизнес умения. Организира бизнес обучения под формата на работилници
  бизнес обучения
 • 1000 stipendii
  партньор
 • programista
  партньор