Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

Езикова гимнази "Акад. Людмил Стоянов", град Благоевград
7 Декември, 2013 година

Вече е традиция да прекарваме съботите си заедно с ученици, учители и вдъхновители! :)

След миналия Поход на вдъхновителите, град Добрич, тази събота /07 декември 2013/ бяхме в Благоевград и прекарахме един надъхващ, мотивиращ и запомнящ се ден заедно! :)

Езикова гимнази "Акад. Людмил Стоянов", град Благоевград — Поход на вдъхновителите

Всички снимки можете да намерите в официалния ни Flickr и Facebook страница.

Вдъхновителите взели участие

Сред специалните ни гости бяха и: Добрил Досев (Представителство на Касперски за България - Досев и Ко.), Симион Патеев (PlanW), Биляна Панталеева (Ойро Ивент) и Мартин Петков (Киви Дизайн)

Нека ви разкажем какво и как се случи на Похода на вдъхновителите в Благоевград, през погледа на вдъхновителя Димитър Николов (Kreativen.com) и един от вдъхновените – Павел Попов (Креативен, но не .com :)):

1. Какъв е твоят поглед за похода на вдъхновителите в гр. Благоевград? Успяхме ли да вдъхновим учениците и учителите?

Митко/Вдъхновител: Страхотен начин да прекараш една пълноценна събота. Колегите направиха полезни презентации, които разкриха нагласата на успяващия професионалист и модерния предприемач в наши дни. Но повече впечатление ми направи интересът, с който учениците в аудиторията слушаха. Явно защото не са го чували в часовете, а едва ли ще го чуят в лекциите си, когато станат студенти.

Павел/Вдъхновен: Участвал съм в почти всички дейности на „Аз мога – тук и сега“ почти от самото начало. Освен това съм ученик с известно положение в Езикова гимназия “Акад. Л.Стоянов“. Затова смятам, че погледът ми за Похода на Вдъхновителите в гр. Благоевград е доста реален.

По реакциите на публиката, последвалите коментари и фактът, че доста хора се свързаха с мен, за да ми задават въпроси и да се интересуват от състезанието и SUPERлятната академия "Аз мога - тук и сега", мога смело да заявя, че успяхте да вдъхновите много хора.

2. А успяхме ли да вдъхновим и теб?

Митко/Вдъхновител: Обожавам да общувам с тийнейджъри! Образователната система и корпоративната култура още не са изкривили мисленето им с конформизъм и сляпото следване на правилата, които даден авторитет ти поставя. Озовах се в същите времена на креативност, когато започнах сам да принтирам топове хартия с книги за интернет бизнес и маркетинг през 2005 — 2006 г.

Павел/Вдъхновен: Мен успяхте да ме вдъхновите още преди години – на първото състезание, в което участвах, а след първата Академия бях развълнуван доста дълго време и бях решен, че това е сферата, в която искам да работя. Въпреки това, целият екип на „Аз мога – тук и сега“ ме вдъхновява все повече и повече при всяка наша нова среща. :)

3. Сподели с по няколко думи какво остана в твоето съзнание от презентацията и личната история на всеки от вдъхновителите?

Митко/Вдъхновител: Всъщност, всички ние говорихме за едни и същи изводи, до които сме стигнали с различен академичен, бизнес и предприемачески опит през годините. Което е очаквано, но все пак достатъчно да те развълнува. Човек трябва да намери нещо, което обича да прави и което разпалва интересите му (почти) всеки изминал ден. Да направи всичко възможно, за да усвои нужните знания в занаята и да се свърже с хората, които ще му помагат като ментори. И да работи здраво, ама много здраво, за да постигне успех. С достатъчно далновидност и кураж да не се откаже, когато първите трудности се появят по пътя.

Павел/Вдъхновен: Ами общо взето... почти всичко. Повечето от личните истории ги знам и научих само още по няколко детайла. Но по-конкретно от Жюстин запомних как да се чувствам добре и как да покажа това на света; от г-н Делчев за това какво всъщност са иновацията и клишето и тяхната връзка; Биляна – за това как да бъдем ценни кадри; от Иво за това, че лесни пари няма. Мария разказа за рекламния бранш. Съгласен съм почти напълно и с точките изложени от Ставри. :) Най-впечатлен бях от Митко – той ни разказа как неуспехите мотивират повече от успехите!

4. А за какво разказа и как вдъхнови участниците в този "Поход на вдъхновителите" ти?

Митко/Вдъхновител: Разказах за моя бизнес опит през призмата на собствените ми нагласи за живота и успеха. За мен бе изключително важно да разбия мита за „идеалния свят“ и „безпроблемните успехи“, за които гурутата по семинарите и скъпите книги в книжарниците толкова обичат да говорят. Не, светът е грозен, пълен с неправда и прекалено несъвършен, за да не му обръщаме внимание. Точно затова всеки един от нас буквално трябва да се вбеси и да промени това, което го ядосва.

Видях какво ме вбесява, имах възможността да направя нещо по въпроса, събрах екип от страхотни колеги и започнахме да действаме. Работихме здраво, днес работим още по-здраво от преди. Именно този хъс да промениш статуквото с много труд исках да предам на бъдещите български таланти, на които всички ние ще разчитаме в следващите няколко десетилетия.

Павел/Вдъхновен: Аз лично разказах за това как историите на Кристалин и Дарин ме вдъхновиха и за вдъхновяващата атмосфера на състезанието и академията. По забавен начин казах на присъстващите, че се гордея да познавам не богати престъпници, а честни, успели с труд, хора. Искрено се надявам, че хората ще ми повярват, че този бранш е доста проспериращ и „Аз мога тук и сега“ дава чудесната възможност за навлизане в него.

5. И за финал, според теб с какво допринасят тези походи за учениците и учителите от страната? Успяваме ли да помогнем да повярват, че могат тук и сега?

Митко/Вдъхновител: Показват че, напук на некадърните политици, тромавата държава и всеобщия негативизъм в родната народопсихология, има хора, които успяват да внесат промяна и да направят нещо съществено. И най-вече, че тези хора подкрепят децата на България и ще направят всичко възможно, за да им помогнат. А точно това в илюзорно перфектната чужбина го няма.

Павел/Вдъхновен: Вие показвате на хората, че успехът не е лесен, но е постижим с много труд. Виждайки млади, добре изглеждащи, успели хора, учениците си казват: „И аз искам да съм като нея/него“, да знам, че мога да успея без да спирам да се забавлявам. може да успее , без да спира да се забавлява и да „жертва най-хубавите си години“. Смятам, че не бива да спирате с тези походи, защото те са повече от позитивни и полезни, те са вдъхновяващи!


Димитър Николов

Димитър Николов е съосновател на новата медийна група в интернет Mediabit.bg. Още през 2007 г. създава първия специализиран блог за маркетинг, реклама и PR, Kreativen.com, развивайки го в онлайн издание. Работил е като маркетингов консултант за водещи български уеб компании. Съавтор е на книгата за лично и корпоративно блогване "Блогопедия", както иръководството за практически маркетинг "100 маркетинг приказки".


Павел Попов

Павел Попов е на 18 години, от град Петрич, най-южния български град. От 2009 г. живее и учи в гр. Благоевград, ЕГ “Акад. Л.Стоянов“. Още от малък се занимава с литература, рисуване и музика. Свири на китара и пиано. Обича да чете, да пише и да рисува. С графичен дизайн започва да се занимава по-сериозно преди няколко години, а с уеб дизайн след участието му в първата СуперЛятна Академия. Мечтата на Павел е да работи в уеб и рекламния бранш.

Снимки от ЕГ "Акад. Л.Стоянов" град Благоевград / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Средно училище "Георги Бенковски", град Пазарджик

СУ "Георги Бенковски"

27 Октомври, 2014 година

Днес 25 октомври, 2014г. да си будител далеч не означава само да четеш умни книги и да познаваш и възхваляваш историята. Преди това означава да си буден – с отворено съзнание за света и готов за действие. Това…прочети : )

Природо-математическа гимназия "Яне Сандански", град Гоце Делчев

ПМГ "Яне Сандански"

20 Октомври, 2014 година

В събота повечето хора обичат да спят до късно, да се излежават в леглото и да мързелуват. Повечето хора обаче не са всички и към тях не се причисляват успелите, можещите и проактивните. Точно от последния…прочети : )

Професионална гимназия "Васил Димитров", град Мадан

ПГ "Васил Димитров"

13 Март, 2016 година

Всяка една секунда от пътуването до град Мадан и обратно си заслужаваше и бихме го сторили отново, отново и отново. Днес се срещнахме с много различни, достойни, горди и истински млади българи, които са…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


089 / 2426666 08879 / 44437
sega [_@_] az-moga.bg

 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • Musala Soft sofia bulgaria jsc.
  Мусала софт
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437