Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

Езикова гимнази "Акад. Людмил Стоянов", град Благоевград
7 Декември, 2013 година

Вече е традиция да прекарваме съботите си заедно с ученици, учители и вдъхновители! :)

След миналия Поход на вдъхновителите, град Добрич, тази събота /07 декември 2013/ бяхме в Благоевград и прекарахме един надъхващ, мотивиращ и запомнящ се ден заедно! :)

Езикова гимнази "Акад. Людмил Стоянов", град Благоевград — Поход на вдъхновителите

Всички снимки можете да намерите в официалния ни Flickr и Facebook страница.

Вдъхновителите взели участие

Сред специалните ни гости бяха и: Добрил Досев (Представителство на Касперски за България - Досев и Ко.), Симион Патеев (PlanW), Биляна Панталеева (Ойро Ивент) и Мартин Петков (Киви Дизайн)

Нека ви разкажем какво и как се случи на Похода на вдъхновителите в Благоевград, през погледа на вдъхновителя Димитър Николов (Kreativen.com) и един от вдъхновените – Павел Попов (Креативен, но не .com :)):

1. Какъв е твоят поглед за похода на вдъхновителите в гр. Благоевград? Успяхме ли да вдъхновим учениците и учителите?

Митко/Вдъхновител: Страхотен начин да прекараш една пълноценна събота. Колегите направиха полезни презентации, които разкриха нагласата на успяващия професионалист и модерния предприемач в наши дни. Но повече впечатление ми направи интересът, с който учениците в аудиторията слушаха. Явно защото не са го чували в часовете, а едва ли ще го чуят в лекциите си, когато станат студенти.

Павел/Вдъхновен: Участвал съм в почти всички дейности на „Аз мога – тук и сега“ почти от самото начало. Освен това съм ученик с известно положение в Езикова гимназия “Акад. Л.Стоянов“. Затова смятам, че погледът ми за Похода на Вдъхновителите в гр. Благоевград е доста реален.

По реакциите на публиката, последвалите коментари и фактът, че доста хора се свързаха с мен, за да ми задават въпроси и да се интересуват от състезанието и SUPERлятната академия "Аз мога - тук и сега", мога смело да заявя, че успяхте да вдъхновите много хора.

2. А успяхме ли да вдъхновим и теб?

Митко/Вдъхновител: Обожавам да общувам с тийнейджъри! Образователната система и корпоративната култура още не са изкривили мисленето им с конформизъм и сляпото следване на правилата, които даден авторитет ти поставя. Озовах се в същите времена на креативност, когато започнах сам да принтирам топове хартия с книги за интернет бизнес и маркетинг през 2005 — 2006 г.

Павел/Вдъхновен: Мен успяхте да ме вдъхновите още преди години – на първото състезание, в което участвах, а след първата Академия бях развълнуван доста дълго време и бях решен, че това е сферата, в която искам да работя. Въпреки това, целият екип на „Аз мога – тук и сега“ ме вдъхновява все повече и повече при всяка наша нова среща. :)

3. Сподели с по няколко думи какво остана в твоето съзнание от презентацията и личната история на всеки от вдъхновителите?

Митко/Вдъхновител: Всъщност, всички ние говорихме за едни и същи изводи, до които сме стигнали с различен академичен, бизнес и предприемачески опит през годините. Което е очаквано, но все пак достатъчно да те развълнува. Човек трябва да намери нещо, което обича да прави и което разпалва интересите му (почти) всеки изминал ден. Да направи всичко възможно, за да усвои нужните знания в занаята и да се свърже с хората, които ще му помагат като ментори. И да работи здраво, ама много здраво, за да постигне успех. С достатъчно далновидност и кураж да не се откаже, когато първите трудности се появят по пътя.

Павел/Вдъхновен: Ами общо взето... почти всичко. Повечето от личните истории ги знам и научих само още по няколко детайла. Но по-конкретно от Жюстин запомних как да се чувствам добре и как да покажа това на света; от г-н Делчев за това какво всъщност са иновацията и клишето и тяхната връзка; Биляна – за това как да бъдем ценни кадри; от Иво за това, че лесни пари няма. Мария разказа за рекламния бранш. Съгласен съм почти напълно и с точките изложени от Ставри. :) Най-впечатлен бях от Митко – той ни разказа как неуспехите мотивират повече от успехите!

4. А за какво разказа и как вдъхнови участниците в този "Поход на вдъхновителите" ти?

Митко/Вдъхновител: Разказах за моя бизнес опит през призмата на собствените ми нагласи за живота и успеха. За мен бе изключително важно да разбия мита за „идеалния свят“ и „безпроблемните успехи“, за които гурутата по семинарите и скъпите книги в книжарниците толкова обичат да говорят. Не, светът е грозен, пълен с неправда и прекалено несъвършен, за да не му обръщаме внимание. Точно затова всеки един от нас буквално трябва да се вбеси и да промени това, което го ядосва.

Видях какво ме вбесява, имах възможността да направя нещо по въпроса, събрах екип от страхотни колеги и започнахме да действаме. Работихме здраво, днес работим още по-здраво от преди. Именно този хъс да промениш статуквото с много труд исках да предам на бъдещите български таланти, на които всички ние ще разчитаме в следващите няколко десетилетия.

Павел/Вдъхновен: Аз лично разказах за това как историите на Кристалин и Дарин ме вдъхновиха и за вдъхновяващата атмосфера на състезанието и академията. По забавен начин казах на присъстващите, че се гордея да познавам не богати престъпници, а честни, успели с труд, хора. Искрено се надявам, че хората ще ми повярват, че този бранш е доста проспериращ и „Аз мога тук и сега“ дава чудесната възможност за навлизане в него.

5. И за финал, според теб с какво допринасят тези походи за учениците и учителите от страната? Успяваме ли да помогнем да повярват, че могат тук и сега?

Митко/Вдъхновител: Показват че, напук на некадърните политици, тромавата държава и всеобщия негативизъм в родната народопсихология, има хора, които успяват да внесат промяна и да направят нещо съществено. И най-вече, че тези хора подкрепят децата на България и ще направят всичко възможно, за да им помогнат. А точно това в илюзорно перфектната чужбина го няма.

Павел/Вдъхновен: Вие показвате на хората, че успехът не е лесен, но е постижим с много труд. Виждайки млади, добре изглеждащи, успели хора, учениците си казват: „И аз искам да съм като нея/него“, да знам, че мога да успея без да спирам да се забавлявам. може да успее , без да спира да се забавлява и да „жертва най-хубавите си години“. Смятам, че не бива да спирате с тези походи, защото те са повече от позитивни и полезни, те са вдъхновяващи!


Димитър Николов

Димитър Николов е съосновател на новата медийна група в интернет Mediabit.bg. Още през 2007 г. създава първия специализиран блог за маркетинг, реклама и PR, Kreativen.com, развивайки го в онлайн издание. Работил е като маркетингов консултант за водещи български уеб компании. Съавтор е на книгата за лично и корпоративно блогване "Блогопедия", както иръководството за практически маркетинг "100 маркетинг приказки".


Павел Попов

Павел Попов е на 18 години, от град Петрич, най-южния български град. От 2009 г. живее и учи в гр. Благоевград, ЕГ “Акад. Л.Стоянов“. Още от малък се занимава с литература, рисуване и музика. Свири на китара и пиано. Обича да чете, да пише и да рисува. С графичен дизайн започва да се занимава по-сериозно преди няколко години, а с уеб дизайн след участието му в първата СуперЛятна Академия. Мечтата на Павел е да работи в уеб и рекламния бранш.

Снимки от ЕГ "Акад. Л.Стоянов" град Благоевград / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

97 СУ "Братя Миладинови", град София

97 СУ "Братя Миладинови"

21 Ноември, 2017 година

Получихме покана от г-жа Мария Лазарова. Благодарим на цялото ръководство и учителски колектив в лицето на г-жа Е. Манолова директор за това, че не само с думи, а дела инвестирате в бъдещето на нашите…прочети : )

ПГЕЕ "Капитан Петко войвода", град Кърджали

ПГЕЕ "Кап. Петко войвода"

22 Март, 2016 година

Приятели, искаме да ви споделим за прекрасната събота (19 март), която имахме! Както Ви казахме по-рано, бяхме поканени на 2 последователни похода в 1 ден - Кърджали и Хасково. Започнахме в събота точно…прочети : )

Природо-математическа гимназия "Акад. проф. д-р Асен Златаров", град Ботевград

ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров"

16 Февруари, 2015 година

В деня на Трифон Зарезан и свети Валентин – 14 февруари, Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега” решихме да се отдадем на любовта и опиянението от това, което правим така добре – да вдъхновяваме! Втората…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437