Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

91 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 16335 км. и срещнахме повече от 6709 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 0897 / 879 980 0877 / 273 999 0894 / 366 058 sega @ az-moga.bg

"Поход на вдъхновителите" още една от инициативите на голямото семейство - „Аз мога - тук и сега”. Инициативата има една единствена цел - да вдъхновява, мотивира и събужда интереса на учениците (основно), учителите, студентите и... от всички краища на България!

Следващ Поход на вдъхновителите ще се проведе в Младежки дом, град Добрич на 17 Март, 2018 година

Езикова гимназия "Гео Милев", град Добрич
2 Декември, 2013 година

В събота, 30 ноември 2013 г. Вдъхновителите на "Аз мога - тук и сега" посетиха град Толбухин опс :) Добрич! Пред повече от 200 ученици, учители и родители Вдъхновителите разказаха защо са избрали да живеят, работят и развиват не другаде, а в родината си, как може успешно да градиш кариера в България и какво е нужно, за да успееш.

Всички останахме истински изненадани от страхотната организация на местно ниво, за което искрено благодарим на г-жа Мария Кирилова – учител по ИТ и Информатика в ЕГ "Гео Милев" – Добрич. Госпожа Кирилова е не просто преподавател, а истински визионер, с когото ние сме горди, че работим съвместно.

Езикова гимназия "Гео Милев", град Добрич — Поход на вдъхновителите

След срещата ни с учениците в Добрич, се чувстваме още по-вдъхновени, искащи и можещи да продължим с дейността си, да обиколим още редица български градове и училища, да посеем семената на амбицията в младите хора, да им вдъхнем кураж и смелост да гонят мечтите си.

Сред специалните ни гости бяха и: Добрил Досев (Представителство на Касперски за България - Досев и Ко.), Симион Патеев (PlanW), Дарин Маджаров (Уча.се) и Виктор Захов (Grind Web Studio).

Какво точно се случи на лекцията в ЕГ "Гео Милев", можете да видите във фейсбук страницата на „Аз мога – тук и сега“, а сега е ред да ви представим един от специалните герои на програмата в събота – усмихнатият Ставри Георгиев!

Приканваме всички приятели на Ставри да го подкрепят като споделят и тяхната гледна точка в коментар под поста във Facebook, защото както той самия каза - "Малко съм притеснен, защото ми е за първи път... да давам интервю"! :)

1. Здравей, Ставри! Още със стартирането на похода Кристалин Чавдаров обяви теб за първата специална изненада. Като изненада и специален, можеш ли да кажеш няколко думи за себе си и най-вече – от кога участваш в "Аз мога - тук и сега" и защо?

Здравейте! Преди да отговоря искам да благодаря на човека, който ми повярва и видя в мен ентусиазма и желанието да се уча и ми даде шанс, а именно Кристалин Чавдаров. Г-н Чавдаров каза доста неща за мен по време на похода, което ме накара да се почувствам наистина специален и оценен и истински му благодаря. Мога гордо да кажа, че в момента той е мой вдъхновител, учител, приятел и разбира се шеф :)

Аз съм от едно малко провинциално градче на около 40 км. от гр. Добрич - гр. Тервел. Там учих в СОУ "Йордан Йовков" до 7-ми клас. Детството си прекарах танцувайки народни танци в ДФТА "Калинка Вълчева" при народно читалище "Димитър Дончев - Доктора" и обикаляйки България със състава. След 7-ми клас последвах пътя на сестра ми и заминах за Добрич, записах в ЕГ "Гео Милев". Там учих не само немски и английски, а и ИТ. Според мен тук е мястото да спомена и двете учителки, които ме запалиха по информационните технологии, на които дължа това, което съм сега, Мария Кирилова и Мария Георгиева.

Те са идеалният пример за истински и всеотдаен учител. Заедно с тях участвахме в трите издания на състезанието "Аз мога - тук и сега", както и в двете СУПЕРлятни академии. След като реших, че това беше с езиците си, наумих да ставам инженер :). В момента съм студент първи курс по Електроника в ТУ-София. Знам, решението е странно, но и аз не съм от нормалните :)

Успоредно с лекциите съм и стажант в Киви Дизайн, и ходя на плуване. Занимавам се с дизайн от около 3 години.

Защо участвам в "Аз мога - тук и сега"!? Защото аз мога!

Всеки трябва да повярва в себе си, за да достигне до успеха тук и сега. Участвам не само, за да се състезавам, но и за да се уча и то от най-добрите, за да се срещна с приятелите си от всички краища на страната, както и за да мога още повече.

2. Какъв е твоят поглед за похода на вдъхновителите в Добрич? Успяхме ли да вдъхновим теб?

Това беше един много успешен семинар, защото след края му вече се бях таргетирал доста добре сред публиката и получих покани за приятелство (главно от женската аудитория) :) И не само заради това беше успешен, но и защото събрахме около 200 човека от 4 населени места, от над 10 училища, имащи желание да се развиват! Сред публиката имаше и студенти и учители. Най-важното е, че хората си тръгнаха вдъхновени, а не отегчени. Май сме си свършили работата. Колкото до мен - аз съм вдъхновен още от първото състезание, в което взех участие.

3. А успяхме ли да вдъхновим и другите?

Успяхме и още как! Гората от вдигнати ръце след въпроса на г-н Чавдаров дали биха участвали, е достатъчна причина да сме сигурни в това.

4. Сподели с по няколко думи какво остана в твоето съзнание от презентацията и личната история на всеки от вдъхновителите?

От всички на мен ми повлия най-много Емо Лесов. От този поход ще запомня тази фраза: “В света има два вида хора: тези които вдигат прах и тези които я дишат”. Жюстин Томс ни даде страхотни съвети как да успяваме. Катя Тодорова ни каза как е най-добре да изградим профилите си в социалните мрежи и даде важни съвети за написването на CV. Атанас Теодосиев ни сподели етапите от професионалното си развитие и даде много важни линкове за дизайнерите. Деян Чепишев от СуперХостинг.БГ и Минко Лазаров ни въведоха в света на сървърите програмирането и разказаха много интересни лични истории, от които всеки изведе за себе си много изводи. Руслан Летейски ни разказа за едно "Аз мога – тук и сега" преживяване, изпълнено и след това с много емоция и вдъхновение. Ивелина Манова от Ad Academy ни разказа много за Google общността, рекламата и възможностите за стаж в гиганта Google.

5. А за какво разказа ти и как вдъхнови участниците в този "Поход на вдъхновителите"?

Моята тема беше: “10-те разлики между състезанието “Аз мога-тук и сега” и останалите от първо лице”.

По време на презентацията ми говорих по този начин, по който аз бих искал да чуя нещата, защото до преди няколко месеца и аз бях от другата страна. Най-жалкото беше, че трябваше да се огранича само до 10 разлики, а те са поне 100 :) Дали съм се справил, ще разберем от 25 до 27-ми април, когато е следващото състезание.

6. И за финал, според теб с какво допринасят тези походи за учениците и учителите от страната? Успяваме ли да помогнем да вярват, че могат тук и сега?

Успяваме, успяваме, успяваме! :) Допринасят за това, че имат възможност да се доближат до истинските професионалисти в страната и да получат важни съвети и насоки от тях, които ще изиграят важна роля в бъдещия им избор за развитие.

Благодарим на Ставри за отношението и искреното интервю! :) А всички вас очакваме ви на предстоящите инициативи на "Аз мога - тук и сега", защото всеки от вас може тук и сега, трябва само да го повярва!

Снимки от ЕГ "Гео Милев" град Добрич / всички снимки

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Средно училище "Христо Ботев", град Ихтиман

СУ "Христо Ботев"

Тази събота – 6.12.2014 г., на един от най-големите български празници – Никулден, се проведе последния Поход на вдъхновителите за годината! Той бе и юбилеен 10-ти поред :) В 10 ч. сутринта Вдъхновителите…прочети : )

9 Декември, 2014 година
Езикова гимнази "Акад. Людмил Стоянов", град Благоевград

ЕГ "Акад. Людмил Стоянов"

22! 22! Тази събота /31.10.15/, след 3 години отново се завърнахме в любимия ни Благоевград, а повод е, че можем - тук и сега! Ние заедно! "Поход на вдъхновителите" бе във вихъра на вдъхновението, промяната…прочети : )

4 Ноември, 2015 година
ПГЕЕ "Капитан Петко войвода", град Кърджали

ПГЕЕ "Кап. Петко войвода"

Приятели, искаме да ви споделим за прекрасната събота (19 март), която имахме! Както Ви казахме по-рано, бяхме поканени на 2 последователни похода в 1 ден - Кърджали и Хасково. Започнахме в събота точно…прочети : )

22 Март, 2016 година

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

Заедно сме в промяната от самото начало

kristalin chavdarov
spa devin super hosting

Благодарим Ви! Всички инициативи на „Аз мога - тук и сега”, от възникването им като идея (2010 г.) до ежедневното им поддържане, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от водещите, най-големите и най-коректните в своя бранш компании и приятели. Вие ни давате сила и увереност, за да продължаваме нашата борба, а именно развиване, мотивиране и инвестиране в нашето общо бъдеще, т.е. в нашите деца!

 • Киви Дизайн
  организатор
 • BGsite
  основен партньор
 • alkazar design
  основен партньор
 • slides
  част от az-moga.bg
 • Izpiti
  част от az-moga.bg
 • isa
  строителна дивизия
 • обединен холдинг демир
  корпоративна група
 • private lawyer sofia
  важен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  правни услуги
 • JobTiger - HR компания и кариерен сайт
  важен партньор
 • seom
  важен партньор
 • BB-TeaBB-Team е българска компания, предлагаща хранителни програми, силово-кондиционни тренировки и консултации.
  здравен партньор
 • Musala Soft
  Musala Soft
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  aktiengesellschaft
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • softuni
  образование
 • Международна награда на херцога на Единбург
  образование
 • Web Direct
  основен партньор
 • Pragmatic LLC: Курсове по Програмиране
  партньор
 • itraining
  основен партньор
 • The Business Institute предоставя казусно-ориентирано развитие на бизнес умения. Организира бизнес обучения под формата на работилници
  бизнес обучения
 • 1000 stipendii
  партньор