Поход на вдъхновителите

108 ежедневно успяващи българи, 37 населени места, похода, Над > 18711 км. и срещнахме повече от 7619 ученици, учители...

Езикова гимназия "Гео Милев", град Добрич
2 Декември, 2013 година

В събота, 30 ноември 2013 г. Вдъхновителите на "Аз мога - тук и сега" посетиха град Толбухин опс :) Добрич! Пред повече от 200 ученици, учители и родители Вдъхновителите разказаха защо са избрали да живеят, работят и развиват не другаде, а в родината си, как може успешно да градиш кариера в България и какво е нужно, за да успееш.

Всички останахме истински изненадани от страхотната организация на местно ниво, за което искрено благодарим на г-жа Мария Кирилова – учител по ИТ и Информатика в ЕГ "Гео Милев" – Добрич. Госпожа Кирилова е не просто преподавател, а истински визионер, с когото ние сме горди, че работим съвместно.

Езикова гимназия "Гео Милев", град Добрич — Поход на вдъхновителите

След срещата ни с учениците в Добрич, се чувстваме още по-вдъхновени, искащи и можещи да продължим с дейността си, да обиколим още редица български градове и училища, да посеем семената на амбицията в младите хора, да им вдъхнем кураж и смелост да гонят мечтите си.

Сред специалните ни гости бяха и: Добрил Досев (Представителство на Касперски за България - Досев и Ко.), Симион Патеев (PlanW), Дарин Маджаров (Уча.се) и Виктор Захов (Grind Web Studio).

Какво точно се случи на лекцията в ЕГ "Гео Милев", можете да видите във фейсбук страницата на „Аз мога – тук и сега“, а сега е ред да ви представим един от специалните герои на програмата в събота – усмихнатият Ставри Георгиев!

Приканваме всички приятели на Ставри да го подкрепят като споделят и тяхната гледна точка в коментар под поста във Facebook, защото както той самия каза - "Малко съм притеснен, защото ми е за първи път... да давам интервю"! :)

1. Здравей, Ставри! Още със стартирането на похода Кристалин Чавдаров обяви теб за първата специална изненада. Като изненада и специален, можеш ли да кажеш няколко думи за себе си и най-вече – от кога участваш в "Аз мога - тук и сега" и защо?

Здравейте! Преди да отговоря искам да благодаря на човека, който ми повярва и видя в мен ентусиазма и желанието да се уча и ми даде шанс, а именно Кристалин Чавдаров. Г-н Чавдаров каза доста неща за мен по време на похода, което ме накара да се почувствам наистина специален и оценен и истински му благодаря. Мога гордо да кажа, че в момента той е мой вдъхновител, учител, приятел и разбира се шеф :)

Аз съм от едно малко провинциално градче на около 40 км. от гр. Добрич - гр. Тервел. Там учих в СОУ "Йордан Йовков" до 7-ми клас. Детството си прекарах танцувайки народни танци в ДФТА "Калинка Вълчева" при народно читалище "Димитър Дончев - Доктора" и обикаляйки България със състава. След 7-ми клас последвах пътя на сестра ми и заминах за Добрич, записах в ЕГ "Гео Милев". Там учих не само немски и английски, а и ИТ. Според мен тук е мястото да спомена и двете учителки, които ме запалиха по информационните технологии, на които дължа това, което съм сега, Мария Кирилова и Мария Георгиева.

Те са идеалният пример за истински и всеотдаен учител. Заедно с тях участвахме в трите издания на състезанието "Аз мога - тук и сега", както и в двете СУПЕРлятни академии. След като реших, че това беше с езиците си, наумих да ставам инженер :). В момента съм студент първи курс по Електроника в ТУ-София. Знам, решението е странно, но и аз не съм от нормалните :)

Успоредно с лекциите съм и стажант в Киви Дизайн, и ходя на плуване. Занимавам се с дизайн от около 3 години.

Защо участвам в "Аз мога - тук и сега"!? Защото аз мога!

Всеки трябва да повярва в себе си, за да достигне до успеха тук и сега. Участвам не само, за да се състезавам, но и за да се уча и то от най-добрите, за да се срещна с приятелите си от всички краища на страната, както и за да мога още повече.

2. Какъв е твоят поглед за похода на вдъхновителите в Добрич? Успяхме ли да вдъхновим теб?

Това беше един много успешен семинар, защото след края му вече се бях таргетирал доста добре сред публиката и получих покани за приятелство (главно от женската аудитория) :) И не само заради това беше успешен, но и защото събрахме около 200 човека от 4 населени места, от над 10 училища, имащи желание да се развиват! Сред публиката имаше и студенти и учители. Най-важното е, че хората си тръгнаха вдъхновени, а не отегчени. Май сме си свършили работата. Колкото до мен - аз съм вдъхновен още от първото състезание, в което взех участие.

3. А успяхме ли да вдъхновим и другите?

Успяхме и още как! Гората от вдигнати ръце след въпроса на г-н Чавдаров дали биха участвали, е достатъчна причина да сме сигурни в това.

4. Сподели с по няколко думи какво остана в твоето съзнание от презентацията и личната история на всеки от вдъхновителите?

От всички на мен ми повлия най-много Емо Лесов. От този поход ще запомня тази фраза: “В света има два вида хора: тези които вдигат прах и тези които я дишат”. Жюстин Томс ни даде страхотни съвети как да успяваме. Катя Тодорова ни каза как е най-добре да изградим профилите си в социалните мрежи и даде важни съвети за написването на CV. Атанас Теодосиев ни сподели етапите от професионалното си развитие и даде много важни линкове за дизайнерите. Деян Чепишев от СуперХостинг.БГ и Минко Лазаров ни въведоха в света на сървърите програмирането и разказаха много интересни лични истории, от които всеки изведе за себе си много изводи. Руслан Летейски ни разказа за едно "Аз мога – тук и сега" преживяване, изпълнено и след това с много емоция и вдъхновение. Ивелина Манова от Ad Academy ни разказа много за Google общността, рекламата и възможностите за стаж в гиганта Google.

5. А за какво разказа ти и как вдъхнови участниците в този "Поход на вдъхновителите"?

Моята тема беше: “10-те разлики между състезанието “Аз мога-тук и сега” и останалите от първо лице”.

По време на презентацията ми говорих по този начин, по който аз бих искал да чуя нещата, защото до преди няколко месеца и аз бях от другата страна. Най-жалкото беше, че трябваше да се огранича само до 10 разлики, а те са поне 100 :) Дали съм се справил, ще разберем от 25 до 27-ми април, когато е следващото състезание.

6. И за финал, според теб с какво допринасят тези походи за учениците и учителите от страната? Успяваме ли да помогнем да вярват, че могат тук и сега?

Успяваме, успяваме, успяваме! :) Допринасят за това, че имат възможност да се доближат до истинските професионалисти в страната и да получат важни съвети и насоки от тях, които ще изиграят важна роля в бъдещия им избор за развитие.

Благодарим на Ставри за отношението и искреното интервю! :) А всички вас очакваме ви на предстоящите инициативи на "Аз мога - тук и сега", защото всеки от вас може тук и сега, трябва само да го повярва!

Снимки от ЕГ "Гео Милев" град Добрич / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr
СУ "Христо Ботев"

СУ "Христо Ботев"

25 Март, 2015 година

Когато вдъхновението ти е по-силно от всичко около теб, умора не усещаш, а време за почивка не ти е нужно, тъй като работата е удоволствие. Така се чувстваме и ние от „Аз мога – тук и сега”, когато поемаме на път към поредния…прочети с усмивка :-]

ПГ "Васил Левски"

ПГ "Васил Левски"

19 Октомври, 2015 година

Искаме ли, значи можем, значи сме и ще бъдем всичко, което пожелаем – тук и сега! Ние можем! Ние сме заедно! "Походът на вдъхновителите" стартира учебната 2015/2016 подобаващо, а именно с ударна доза вдъхновение, емоция и…прочети с усмивка :-]

ОУ "Св. Иван Рилски"

ОУ "Св. Иван Рилски"

14 Декември, 2015 година

12.12 /събота/ - случайност или не, повторихме посещение в една и съща сграда, но в друго училище! :)) Неотдавна вдъхновявахме красивите умове на ПМГ "Х. Смирненски" (прочетете повече от тук), а в събота бяхме гости на безапелационните…прочети с усмивка :-]

СУ "Христо Ботев"

СУ "Христо Ботев"

7 Декември, 2015 година

Вчера /5 декември, събота/ посетихме училище, което присъства в книгата с рекорди - Гинес, но ако трябва да бъдем честни този град и това училище вече присъстват и в сърцата на вдъхновителите на "Аз мога - тук и сега" с горещото…прочети с усмивка :-]

ЕГ "Акад. Л.Стоянов"

ЕГ "Акад. Л.Стоянов"

7 Декември, 2013 година

Вече е традиция да прекарваме съботите си заедно с ученици, учители и вдъхновители! :) След миналия Поход на вдъхновителите, град Добрич, тази събота /07 декември 2013/ бяхме в Благоевград и прекарахме един надъхващ, мотивиращ…прочети с усмивка :-]

ПГ "Пейо К. Яворов"

ПГ "Пейо К. Яворов"

23 Януари, 2016 година

С огромно нетърпение очаквахме "Похода на вдъхновителите" в град Петрич, защото имаше коледна и новогодишна пауза през, която събрахме сили и нови идеи за развитие на "Аз мога - тук и сега". Благодарим Ви, че бяхте и сте…прочети с усмивка :-]

ЕГ "Гео Милев"

ЕГ "Гео Милев"

2 Декември, 2013 година

В събота, 30 ноември 2013 г. Вдъхновителите на "Аз мога - тук и сега" посетиха град Толбухин опс :) Добрич! Пред повече от 200 ученици, учители и родители Вдъхновителите разказаха защо са избрали да живеят, работят и развиват…прочети с усмивка :-]

СУ "Козма Тричков"

СУ "Козма Тричков"

13 Ноември, 2013 година

На 9 ноември 2013 година, СОУ „Козма Тричков” в гр. Враца събра на едно място ученици, учители и техните вдъхновители. Още в ранните часове на съботния ден будителите от „Аз мога – тук и сега” разпалиха страстта на пълната…прочети с усмивка :-]

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят

основател на аз мога - тук и сега
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите „Аз мога - тук и сега” от възникването през 2010 година до днес се осъществяват, чрез единение от съмишленици. Различни физически и юридически лица обединени в сдружение с нестопанска цел в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а с постоянство!


  • Киви Дизайн
    ю. лице орг. изп.
  • bg site fondacia
    основен партньор
  • Изпити.нет - Българският образователен портал
    част от az-moga.bg
  • gdbop
    генерален партньор
  • private lawyer sofia
    основен партньор
  • адвокатско дружество димитрова и стайкова
    важен партньор
  • светлин наков
    Светлин Наков
  • американски университет
    АУБ
  • Обяви за работа - JobTiger - HR компания и кариерен сайт
    обяви за бъдеще
  • Хостинг, домейни, виртуални и наети сървъри, SSL сертификати - за бързи сайтове с 24/7 поддръжка, 360° защита, ежедневен backup и още безплатни екстри!
    Драгомир Желев
  • Ruslan Leteyski
    Руслан Летейски
  • глобален лидер в предоставянето на професионални ИТ, инженерни и здравни решения. С повече от 20 години опит, организацията има офиси в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия.
    IT аутсорсинг
  • We build next generation IT solutions for impactful organisations
    Musala Soft
  • Името ни въплъщава целия творчески спектър на една арка, която води напред амбициозните и талантливи бъдещи професионалисти. Арка, която се издига още по-високо.
    game development
  • Курсове и уроци по програмиране - Софтуерен университе
    SoftUni
  • CodeIT е един от първите частни конкурси по състезателно програмиране в света.
    CodeIT
  • mail bg
    първата е-поща
  • млади лидери
    новини за лидери
  • стани партньор на аз мога - тук и сега
    станете партньор...

Държавни институции партньори

Нашите Инициативи

IT Състезание от 2011
SUPERлятна Академия от 2012
Поход на вдъхновителите от 2013
Състезание по чужди езици от 2015 allУМНИ.клуб от 2019

Социални мрежи

az-moga.bg DISCORD
Facebook страница
Група facebook
Flickr снимки
Youtube видео
Instagram официален

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
МОЛ: г-н Кристалин Чавдаров
град София п.к. 1000
ул. "Г. Бенковски" № 37
02-44-84-0-84
089 / 2426666
sega [@] az-moga.bg

Банкови реквизити

IBAN: BG42ESPY40040073673701
SWIFT/BIC: ESPYBGS1
Банка: ЦКБ / Изипей