Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

93 ежедневно успяващи българи, 35 населени места, похода,
Над > 17159 км. и срещнахме повече от 6762 ученици, учители...

Поход на вдъхновителите

За връзка с екип организация: 089 / 2426666 08879 / 44437 sega @ az-moga.bg

поход за и от вдъхновителите на България

Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", град Враца
26 Февруари, 2015 година

От началото на годината до сега, че и занапред, Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега“ не знаят покой! С широки усмивки на лица и добри сърца всяка събота те посещават по едно училище в определен български град и изнасят увлекателни лекции, които разпалват огъня в очите на младите, в очите на нашето общо бъдеще!

Трудно е да наречем тези събития лекции, тъй като са натоварени с много положителни емоции, смях, чувства и най-вече – стремеж да бъдат полезни на учениците и техните учители.

Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", град Враца — Поход на вдъхновителите

Често се превръщат и в отворени дискусии, когато има активност от страна на присъстващите в залата.

На 21 февруари посетихме градът на "Ботевите дни", а именно Враца! Напомняме, че през 2013 година за пръв път бяхме в град Враца, по покана на РИО-Враца и ръководството на СОУ „Козма Тричков”, можете да прочетете повече за "Похода на вдъхновителите" от тук.

Тази година бяхме поканени от ръководатвото на ПМГ "Акад. Иван Ценов" и РИО-Враца, както и ученици и учители участвали в предишни издания на наши издания.

Пълен състав лектори с огромно желание се срещнаха с учениците от 8 до 12 клас и им разказаха как да превърнат това, което обичат в своя професия. По традиция денят бе открит от Кристалин Чавдаров и неговата лекция как да се борим за нещата, които искаме да получим в този живот, да бъдем мотивирани, успешни и доволни от себе си.

След това щафетата пое Георги Николаев, който разказа за приятелите и важните хора, както и каква е разликата да си професионалист и аматьор в уеб бранша.

Георги Малчев и Станислава Добрева изнесоха готина съвместна лекция, като Ава (Станислава) разказа как на 17 години можеш да преподаваш английски, а Георги разказа как от митничар, съдружник в голяма дигитална агенция е стигнал до директор в телекомуникационна компания и колко е готино да се учиш и още по-готино да учиш тези около теб.

Ален Попович продължи с интересната си история. Той разказа за семейството си – майка му е българка, а баща му сърбин, който нелегално е минал в България след войната. Ален сподели и за това колко са важни приятелите и как неговите са му помогнали истински през живота му – от една страна с подкрепа, а от друга с основаването на първата дигитална агенция за социален маркетинг. Той даде думата на доброволец от залата за да провокира в участниците инициативност!

Цвети Ненкова говори за пътя на един млад маркетолог – дълъг, трънлив, но интересен и заслужаващ си да бъде изминат.

Константин Бъчваров - разказа какво е да учиш в чужбина и да се върнеш.

Няма как да не споменем, че специален гост лектор бе ученикът Александър Костов. Той разказа на съучениците и участниците от първа ръка какво е да си участвал в „Аз мога – тук и сега“

Вдъхновителите взели участие

Младите и готини хора от Враца Софтуер, които са отворили ИТ център в града и абсолютно безплатно обучават ученици за уеб дизайн, програмиране и т.н., също разказаха за дейността си и как могат да бъдат полезни на всеки, желаещ да се запознае по-детайлно с работата им.

Георги Балджиев - разчупи отново обстановката, като в дискусионен формат попита какво е бъдещето и как децата искат да се развият, като раздаваше и награди за най-креативните отговори и въпроси.

Сред лекторите специални гости бяха Баяр Бекир (ИЗПИТИ.нет), Силвена Ралинова (Crazy Hands) и Мартин Петков (Киви Дизайн & ITNG).

Нямаме търпение да поемем на път отново!

Снимки от ПМГ "Акад. Иван Ценов" град Враца / всички снимки

az moga tuk i sega - flickr

От 2013 година до днес имахме привилегията и честта да бъдем в...

Математическа гимназия "Баба Тонка", град Русе

МГ "Баба Тонка"

18 Март, 2015 година

С удоволствие и нотка на гордост искаме да заявим, че в последно време сме изцяло заети с това, което истински обичаме – срещи с ученици и учители от цялата страна! Изминалата седмица бе особено активна,…прочети : )

Средно училище "Васил Левски", град Троян

СУ "Васил Левски"

23 Ноември, 2015 година

С огромно нетърпение очаквахме "Похода на вдъхновителите" в град Троян, защото имаше 2 седмици пауза поради Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения за всички ученици от 7…прочети : )

Професионална Гимназия по Електротехника и Електроника "Апостол Арнаудов", град Русе

ПГЕЕ "Апостол Арнаудов"

24 Ноември, 2017 година

Дойдохме в Русе с хъс и мотивация да вдъхновяваме. Но се оказа, че желаещите и мотивираните тук са толкова много, че не можахме да ги обхванем наведнъж и ни се наложи да организираме втора група. Благодарим! Благодарим…прочети : )

Вдъхновителите на „Аз мога - тук и сега” / всички успяващи в България

kristalin demirev chavdarov
„Аз мога - тук и сега”

Сърдечно благодаря Ви! Инициативите на Сдружение с нестопанска цел „Аз мога - тук и сега”, от възникването през 2010 година до ежедневното им реализиране, поддържане - тук и сега, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от сърцати приятели - "от дума една, цифра някаква до действия - сега", най-големите /сърца/ и най-коректните /професионалисти/ - тук и сега. Да, приятели! Защото ние от „Аз мога — тук и сега” не вярваме, не търсим и не предлагаме партньорски отношения с епизодичен характер. Защото бъдещето и дългосрочните успехи (кариера, семейство, приятелство, здраве и т.н.) не се постигат, чрез еднократно действие, а постоянство!


 • Киви Дизайн
  ю. лице орг. изп.
 • bg site fondacia
  основен партньор
 • gdbop
  генерален партньор
 • private lawyer sofia
  основен партньор
 • адвокатско дружество димитрова и стайкова
  важен партньор
 • Bringing People and Homes Together for Over 20 Years.
  bauunternehmen
 • Maßgebliche Sprache für dieses Vertragsverhältnis und die Kommunikation mit dem Kunden während der Laufzeit des Vertrages ist Deutsch.
  banking plattform
 • We build next generation IT solutions for impactful organisations
  Musala Soft
 • американски университет
  АУБ
 • mail bg
  първата е-поща
 • стани партньор на аз мога - тук и сега
  станете партньор...

Държавни институции партньори

сдружение с нестопанска цел

„Аз мога - тук и сега”
ЕИК/ПИК: 205339597
www.AZ-MOGA.bg
град София 1000
ул. "Г. Бенковски" 37
sega@az-moga.bg
089 / 2426666
08879 / 44437