Перник, ПМГ "Христо Смирненски"

08 Март 2015
Перник, ПМГ "Христо Смирненски" - Поход на вдъхновителите - „Аз мога - тук и сега”

Нали знаете, че Вдъхновителите на „Аз мога – тук и сега” нищо не ги плаши, включително и обилният снеговалеж, който се сипе над страната вече толкова време!

Тази събота, в навечерието на прекрасния празник на дамите 8 март, посетихме град Перник и всички амбициозни, будни и нетърпеливи за знания ученици и техните прекрасни ръководители/учители!

На 12 декември през 2015 година отново бяхме в град Перник, моля прочетете от тук!

Вдъхновителите в лицата на Кристалин Чавдаров, Константин Рачев, Георги Николаев, Лазар Радков, Наталия Такова, Майк Рам и Любо Стоянов бяха посветили съботата си на това да изнесат лекции пред ученици от 8 до 12 клас за това как да бъдат успешни в професионалната сфера, която си изберат.

Георги Николаев разказа своята история на това как можеш да изградиш успешен бизнес и да работиш за себе си още преди 30 години, Лазар Радков сподели колко е важно да се храним здравословно и че животът на ИТ-тата минава на стол без движения и това уврежда нашето здраве. Той показа и няколко упражнения, които всеки може лесно да изпълнява и да е спокоен, че прави нещо за тялото си. Също така напомни колко е важно да се пие много вода, за да не се дехидратираме. Освен това разказа неговата лична история как от болнаво дете се е превърнал в инструктор по спорт и здравословен начин на живот.

Специален гост бе Наталия Такова, която е учила в училището, домакин на похода. Наталия разказа за себе си, за голямата ѝ мечта да е журналист в „Космополитън”, за университета, живота и важните хора в него. Наталия завърши своята мотивираща лекция с призива..."защото можем тук и сега!". Вярваме в думите ѝ и за това продължаваме, защото можем и при това заедно!

Майк Рам също сподели за голямата му детска мечта да стане актьор, но уви, родителите му го записали в МГ, където пък е станал брилянтен математик. Печелил е състезания като ученик, а после е продължил с информатика в СУ. 13 години кариера като програмист, а после и project manager, а сега почти се е завърнал към любовта си, като е създал собствена компания, която се занимава с преподаване на презентационни умения и речи пред аудитория - освен, че разказа за личния си живот даде и няколко съвета как да се държим пред аудитория.

Любо Стоянов - млад предприемач, разказа за страстта си да организира нестандартни събития. Говори и за това, че всеки млад човек трябва да има отговорност и желание да промени поне едно нещо около него - така даваме пример на останалите и заедно ще променим нашата среда, държава и нация. Любо харесва зимните спортове и препоръчва всеки млад човек да има любим спорт и лично време, в което да отпуска парата, да тренира и ще усети как ще се почувства по-добре.

Кристалин Чавдаров откри и закри деня с неговите мотивиращи думи как всичко е във ваши ръце – успехът, щастието, любовта и радостта. Ако сами не се борим, няма кой да се пребори вместо нас.

Въпреки обилният сняг, имаше стабилно присъствие и пълна зала за лекциите на Вдъхновителите от „Аз мога – тук и сега”. Специални благодарности искаме да отправим ьорганизаторката г-жа Мариана Живкова, учител по ИТ и информатика в ПМГ. Тя не е само учител, но и будител и истински визионер! Щастливи сме, когато срещаме хора като нея.

Очаквайте ни идната събота – 14 март, град Русе, МГ „Баба Тонка”.

Снимки от Перник (виж всички)


Партньори

 • Киви Дизайн
  организатор
 • BGsite
  основен партньор
 • СуперХостинг.БГ
  супер партньор
 • Dossev&Co.
  digital security
 • Исмена
  важен партньор
 • JobTiger - HR компания и кариерен сайт
  HR партньор
 • intellect
  партньор
 • mail bg
  партньор
 • slides
  партньор
 • 1000 stipendii
  партньор
 • CrazyHands.bg | Потопете се в света на ръчно изработените картички, декупаж, квилинг и бъдете уникални!
  партньор
 • Izpiti
  партньор
 • mediacafe
  партньор

 • помогнете ни

Благодарим Ви!

Всички инициативи на „Аз мога - тук и сега“, от възникването им като идея (2011 г.) до ежедневното им поддържане, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от водещите, най-големите и най-коректните в своя бранш компании и приятели. Вие ни давате сила и увереност, за да продължаваме нашата борба, а именно развиване, мотивиране и инвестиране в нашето общо бъдеще, т.е. в нашите деца!