Благоевград 2015, Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов"

04 Ноември 2015
Благоевград 2015, Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Поход на вдъхновителите - „Аз мога - тук и сега”

22! 22! Тази събота /31.10.15/, след 3 години отново се завърнахме в любимия ни Благоевград, а повод е, че можем - тук и сега! Ние заедно! "Поход на вдъхновителите" бе във вихъра на вдъхновението, промяната и най-вече основополагането на нещо голямо...голямата крачка към това да сме успешни и хора с добри сърца!

Този поход бе необикновен и не само, защото се завърнахме в един любим град след цели 3 години, а и защото г-н Кристалин Чавдаров провокира широката аудитория от ученици и учители, а най-смелите спечелиха стипендии за предстоящото този уикенд /6-8 ноември/ Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения - http://languages.az-moga.bg/ . Шест млади, амбициозни и много ентусиазирани младежи приеха неговото предизвикателство и заслужено бяха наградени! Поздравления!

Още един повод направи похода специален и това е празникът на г-жа Диана Милчева, учител по информатика и информационни технологии. Начело с г-н Кристалин Чавдаров, вдъхновителите и учениците засвидетелстваха уважение и дълбок поклон пред житейския опит и борбения дух, който и в този ден ги събра и сплоти!

Следващият вдъхновител бе специална изненада за учениците от ЕГ, защото г-ца Вергиния Къшева е възпитаник на елитната гимназия. Тя е маркетинг и бизнес консултант, лектор по продажби, маркетинг и мениджмънт, управител на маркетингова агенция. Тя разказа за всички "УЖАСИ", които е видяла и въпреки това не се е отказала и продължава още по-нахъсано. Вергиния определено разпали аудиторията!

Продължихме с най-талантливият ни вдъхновител - г-н Иван Гинев. Неговата история през стаж - рекламна агенция - собствена фирма провокира интерес и участниците проявиха самоинициативност задавайки му въпроси. За финал Иван посъветва аудиторията да следва мечтите си.

Г-н Георги Малчев доказа, че няма "слочаеност" и че всички сме "ильоминати". :) Една история толкова интересна - как от митничар се преминава през съсобственик на голяма дигитална агенция и се стига до ключова директорска позиция в един от най-големите мобилни оператори. Той даде отговор на всички тези въпроси и не само - успя да ни размърда и "мозъчните гънки" с предизвикателства, но няма да издаваме, а само ще подскажем - Lumosity!

Походът не приключи! Основателят на ITraining | Ай Трейнинг г-жа Боряна Петрова освен, че ни разказа, че е била "даскал" и това и липсва много, ни каза основното правило и то е: задължителен купон поне веднъж седмично! Слушаме!

Г-н Google т.е. г-н Геннадий Воробьов от Нетпийк ще го запомним не само с подаръците, които ни остави, но и с разказа за бесарабските българи и неговия житейски опит от 2003 година с пристигането му в майка България до ден днешен! Записахме си и действаме!

В края на похода имахме нужда от Интелект, а вдъхновителите на "Аз мога - тук и сега" определено знаят и могат - тук и сега! Голямо "ДА" за г-жа Ваня Ананиева, основател и собственик на най-чаровните училища за чужди езици и съ-организатор в предстоящото иновативно състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения. Запомнихме, че е много важно да се радваме на малките неща и да не оставяме часовника да спре.

С това не приключва този вълшебен ден, защото всеки един от нас - участниците, запали вътре в себе си пламък, който едва ли някога ще спре да гори, защото ние ще докажем, че можем - тук и сега! Благодарим на всички! Емоцията е неописуема!

Напомняме, че през 2013 година за пръв път бяхме в град Благоевград, отново по покана на ръководството на учебното заведение и отдадената на професията си г-жа Диана Милчева, можете да прочетете повече за Похода на вдъхновителите в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" от тук.

Снимки от Благоевград (виж всички)


Партньори

 • Киви Дизайн
  организатор
 • BGsite
  основен партньор
 • СуперХостинг.БГ
  супер партньор
 • Dossev&Co.
  digital security
 • Исмена
  важен партньор
 • JobTiger - HR компания и кариерен сайт
  HR партньор
 • intellect
  партньор
 • mail bg
  партньор
 • slides
  партньор
 • 1000 stipendii
  партньор
 • CrazyHands.bg | Потопете се в света на ръчно изработените картички, декупаж, квилинг и бъдете уникални!
  партньор
 • Izpiti
  партньор
 • mediacafe
  партньор

 • помогнете ни

Благодарим Ви!

Всички инициативи на „Аз мога - тук и сега“, от възникването им като идея (2011 г.) до ежедневното им поддържане, превръщане във всеобща кауза и отговорност, се подкрепят от водещите, най-големите и най-коректните в своя бранш компании и приятели. Вие ни давате сила и увереност, за да продължаваме нашата борба, а именно развиване, мотивиране и инвестиране в нашето общо бъдеще, т.е. в нашите деца!